- Peygamberimizin Bir Özelliği De, Ayaklarında Naleyni İle Namaz Kılmasıdır

Adsense kodları


Peygamberimizin Bir Özelliği De, Ayaklarında Naleyni İle Namaz Kılmasıdır

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Tue 5 January 2010, 03:19 pm GMT +0200
Peygamberimizin Bir Özelliği De, Ayaklarında Naleyni İle Namaz Kılmasıdır


Bu hususta da Said bin Mansûr´un Şeddâd bin Evs´ten rivayeti var. O demiştir ki: "Peygamber (s.a.v.) bir hadîslerinde aynen şöyle buyur muşlardır: "Yâni ayaklarınızda nâleyniniz (ayakkabılarınız) bulunduğu halde namaz kılınız ve bu suretle yahûdîlere muhalefet ediniz!"

Ebû Dâvud ile Beyhakl, bu hadîsi şu lafızla rivayet etmişlerdir: "Yahûdîlere muhalefet ediniz! Zira onlar, mestleri veya ayakkabıları a-yaklarında iken namaz kılmazlar." [158]


[158] Hadis´in zahirine göre, ayakkabı ile namaz kılmak, yâ vacib, ya da müekked sünnet olması lazımdır. Fakat şaşılacak şeydir ki, bazı kimseler, hem ehl-i sünnet olduklarını iddia ederler, hem de bunu şiddetle inkarda bulunurlar. Hatta böyle yapanı kâfir sayanları bile vardır. Bunlar derler ki: "O zaman Medine sokakları kuru idi, ayakkabılar necaset emmiyordu. Şimdi ise böyle değildir." Sanki Peygamberimiz bunu sadece Medine halkına emretmiş gibi! Sanki Medine sokaklarında çamurlar, hayvan dışkıları ve beviller yokmuş gibi! Sanki Pey gamber Efendimiz müslümanlara ayakkabılarını nasıl temizleyeceklerini emretmemi?, öğ retmemiş gibi! Halbuki o, müslümanlara: "Ayakkabıların yere sürtülmesi veya birbirine sürtülmesi ile temizleneceğini" öğretmiş bulunmaktadır. Bu hususta bu derece şiddet göste rip harbetmenin sebebini anlayamıyoruz. Allah cümlemize insaf versin.

Celaleddin es-Suyuti, Peygamberimizin Mucizeleri ve Büyük Özellikleri, Uysal Kitabevi: 2/400.