- Peygamberimizin Bazı Özellikleri De Şunlardır

Adsense kodları


Peygamberimizin Bazı Özellikleri De Şunlardır

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Tue 5 January 2010, 10:22 pm GMT +0200
Peygamberimizin Bazı Özellikleri De Şunlardır


Peygamber´in (s.a.v.) bazı özellikleri de şunlardır: O, sırattan ilk geçendir, cennetin kapısını ilk çalacak olan ve ona ilk girecek olandır. Kendisinden sonra cennete girecek olan ise, kızı Fatıma´dır. Fâtıma validemiz, her tarafını kuşatan nurlar içinde cennete giderken, mahşer halkına gözlerini yummaları söylenecek, o da böylece sırattan geçip cennete girecektir.

Buhari ve Müslim Ebû Hüreyre´den naklederek, Peygamber´in (s.a.v.) şöyle buyurduğunu bildirirler: "Cehennem üzerine köprü kuru lur, bu köprüden (sırattan) ilk geçen ben olurum!"

Müslim Enes´ten rivayet eder. O şöyle der: Peygamber (s.a.v.), bir hadislerinde: "Cennetin kapısını ilk olarak ben çalacağım" buyurdu.

Yine Müslim Enes´ten rivayetle Peygamber´in (s.a.v.) şöyle dediğini bildirmiştir: "Kıyamet günü ben, cennetin kapısına varıp açılmasını is teyeceğim. Kapıdaki vazifeli melek: "Sen kimsin?" diyecek. Ben de:

"Muhammed´im" diyeceğim. Melek de: "Ben de zaten Senden başkasına kapıyı açmamakla emrolunmuştum" diyecektir." [244]

Beyhaki ve Ebû Nuaym´ın Enes´ten olan rivayetleri de şöyledir: Peygamber (s.a.v.) buyurdu: "Kıyamet günü, kabrinden ilk kalkan ben olacağım! Bana Livâü´1-Hamd adlı sancak verilecek, övünmek yok! O günün efendisi ben olacağım! Övünmek yok! Cennete ilk giren de ben o-lacağım, övünmek yok! Şükretmek var."

Taberâni´nin güzel bir senedle Ömer bin el-Hattab´dan rivayetine göre de Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Ben cennete girinceye kadar diğer peygamberlere, benim ümmetim girinceye kadar da diğer ümmetlere cennete girmek yasaktır!"

(Yine Taberâni, îbni Abbas´tan da bunun bir benzerini rivayet et miştir.)

Ebû Nuaym´ın Ebû Hüreyre´den rivayetine göre, Resûlüllah (s.a.v.) bir hadislerinde de şöyle buyurmuştur: "ilk cennete girecek olan benim, Övünmek yok! Cennette benim yanıma ilk gelecek olan da kızım Fatıma olacaktır. Onun bu ümmetteki yeri, Meryem´in İsrail oğulları ümmetindeki yeri gibidir."[245]




[244] Müslim´in metninde: "Ancak sana açmakla emrolundum" tabîri de vardır.

[245] Celaleddin es-Suyuti, Peygamberimizin Mucizeleri ve Büyük Özellikleri, Uysal Kitabevi: 2/432-433.