- Peygamberimizin Başkasının Baliğa Olmamış Kızını İstediğiyle Evlendirmesidir

Adsense kodları


Peygamberimizin Başkasının Baliğa Olmamış Kızını İstediğiyle Evlendirmesidir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Thu 7 January 2010, 05:57 pm GMT +0200
Peygamberimizin Bir Özelliği De, Başkasının Baliğa Olmamış Kızını İstediğiyle Evlendirmesi idi


Beyhakî îbni Abbas´tan nakleder: Hz. Harazanın kızı Umara Mekke´de idi. Peygamber (s.a.v.) Kaza Umresi için Mekke´ye gidip dön­düğü sırada, Umara Ali ile beraber geldi Ali, Peygamberimiz´e Umara´yı nikahına almasını teklif etti Peygamberimiz de: "O benim süt kardeşi­min kızıdır" buyurarak red etti. Fakat Peygamberimiz onu, Seleme bin Ebû Seleme ile evlendirdi."

Beyhakî şöyle demiştir: "Peygamber (s.a.v.), sırf kendisine hâs ol­mak üzere, birinin henüz bulûğa ermemiş kızını, dilediği birisiyle ev-lendirebilirdi. Bu, başkaları için caiz olmaz... işte bunun içindir ki, Hamza´mn kızı Umara´yı, Seleme bin Ebû Seleme ile evlendirmiştir.

Halbuki Umâra´mn velîsi, Hamza´nın kardeşi Abbas idi. Peygamberimiz ise, herkesin velisi durumunda idi. Başkaları için caiz olmayan, O´nun için caiz idi. Nitekim Seleme bin Ebû Seleme´nin şu haberi de buna delâlet etmektedir: "Peygamber (s.a.v.), Ümmü Seleme´yi nikahlamak istedi. Ümmü Seleme: "Beni sana nikahlayacak velîlerimden kimse, bu­rada hazır değildir" dedi. Peygamberimiz: "Oğluna söyle, o seni bana nikahlasın" buyurdu. O da oğlunun velayeti ile Peygamberimizin nikâhına girdi. Halbuki onun oğlu, henüz baliğ olmamıştı. Bu dahî Pey-gamberimiz´in bir özelliği idi. Ancak O´nun için caiz olup, bir başkası için caiz değildir."[55]




[55] Celaleddin es-Suyuti, Peygamberimizin Mucizeleri ve Büyük Özellikleri, Uysal Kitabevi: 2/493-494.