- Peygamberimize Yalan İsnâd Eden Adam Ve Onun Öldürülmesi Hakkındaki Mucize

Adsense kodları


Peygamberimize Yalan İsnâd Eden Adam Ve Onun Öldürülmesi Hakkındaki Mucize

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Wed 30 December 2009, 03:25 pm GMT +0200
Peygamberimize Yalan İsnâd Eden Adam Ve Onun Öldürülmesi Hakkındaki Mucize


El-Musannef adlı kitabında Aldürrezzâk, Beyhakî, Said bin Cü-beyr´den şu haberi nakletmektedirler: Peygamberimiz (s.a.v.) ashabın dan ensâra âit kasabalardan birine bir adam gelip: "Beni size, Peygamberimiz gönderdi ve kasabanızdan falancanın kızını bana ni kahlamanızı emretti!" diye iddia etti. Halbuki onu Peygamberimiz gön­dermemişti. Bu şekilde o, kendiliğinden Peygamberimiz´e yalah isnad etmişti. Bunun üzerine Peygamberimiz derhal o kasabaya AH ile Zü-beyr´i gönderdi ve onlara: "Hemen oraya gidiniz ve onu sağ olarak bu lursanız muhakkak öldürünüz! Fakat ben sizlerin onu sağ olarak bulacağınıza kani, değilim" buyurmuştur. Onlarda derhal yola çıkıp o kasabaya geldiler. Fakat o adamın bir yılan tarafından sokularak ölmüş olduğunu gördüler."

Beyhakî, Atâ bin el-Sâib tarikiyle Abdullah bin el-Hâris´in şöyle dediğini nakleder: "Cedced el-Cündei adındaki adam, bir gün Yemen´e gelip bir kadına aşık oldu. O, kendiliğinden bir yalan uydurup: "Pey gamber (s.a.v.) size, o kadını bana göndermenizi emretmiştir?" diyor. Onlar da şu karşılığı veriyorlar: "Peygamber (s.a.v.), bizlere zinayı kesin olarak haram kılmıştır. Seninle bizlere böyle bir haber gönderip gön dermediğini, bir adam göndererek Peygamberimiz´den sual eyliyeceğiz." Böyle diyorlar ve derhal bir adam gönderiyorlar. Peygamberimiz de bu nun üzerine Ali´yi Yemen´e gönderiyor ve ona: "Derhal o adama git. Eğer onu sağ olarak ele geçirirsen derhal öldür, eğer ölmüş olarak bulursan cesedini ateşe verip yak!" buyuruyor. Ali derhal yola çıkmış ve oraya vardığında Cedced´i ölü olarak bulmuştur. Zira o, geceleyin su almak için dışarı çıktığında, bir yılan kendisini sokup öldürmüştür." [13]




[13] Evet, bu şekilde Peygamberimizi yalandan bir isnadda bulunan birisi, öldürül meyi çoktan haketmiştir. Fakat onun ölmüş cesedinin ateşe verilip yaktırılmasını, Peygam­berim iz´in emretmiş olması, mâkûl ve makbul bir husus olmasa gerektir. Zira Peygamberimiz: "Allah´ın azâb ettiği gibi (ateşte yakarak) azâb etmeyiniz!" buyurmuş ve ashabından bazıla rının bir karınca yuvasını yakmaları üzerine çok kızmıştır.

(Muhakkikimizin bu endişesi, herhangi bir canlı, ölmemişken doğrudur. Fakat ölmüş bir kimsenin cesedinin yakılmasında, ona azâb edilmiş olunmayacağı için, sırf başkalarını şiddetle sakındırma maksadıyla böyle bir şey icra edilmiş olabilir.) (M.)

Celaleddin es-Suyuti, Peygamberimizin Mucizeleri ve Büyük Özellikleri, Uysal Kitabevi: 2/150.




RAMAZAN 7/D
Wed 8 April 2015, 05:25 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü .
Yalan söylemek büyük günahtır. Bir âyet-i kerime meali şöyledir:

''Yalan söyleyenler, iftira edenler, ancak Allahü teâlânın âyetlerine inanmayanlardır. İşte onlar, yalancıların ta kendileridir.''[Nahl 105]


Yalan, günahların en çirkini, ayıpların en fenası, kalbleri karartan bütün kötülüklerin başıdır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

''Yalan, nifak kapılarından biridir.'' [İbni Adiy]
''Kıyamet günü Allah Katında mahluklarının en sevimsizleri yalancılar, kibirliler ve kardeşlerine karşı sinelerinde amansız kin besleyenler olacak..."
 "Allah adına and içen kişi yeminine sivri sinek kanadı kadar (ufak bir) yalan katarsa bu yalan kıyamet gününe değin kalbinde bir leke olarak kalır."

Haktan7/b
Wed 8 April 2015, 05:30 pm GMT +0200
 Evet, bu şekilde Peygamberimizi yalandan bir isnadda bulunan birisi, öldürül meyi çoktan haketmiştir. Fakat onun ölmüş cesedinin ateşe verilip yaktırılmasını, Peygam­berim iz´in emretmiş olması, mâkûl ve makbul bir husus olmasa gerektir. Zira Peygamberimiz: "Allah´ın azâb ettiği gibi (ateşte yakarak) azâb etmeyiniz!" buyurmuş ve ashabından bazıla rının bir karınca yuvasını yakmaları üzerine çok kızmıştır. Paylaşım İçin Allah Razı Olsun .