- Peygamberimiz s.a.v. Bayburt ta anıldı

Adsense kodları


Peygamberimiz s.a.v. Bayburt ta anıldı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Fri 15 April 2011, 09:12 am GMT +0200
Peygamberimiz (sav) Bayburt'ta anıldı



Bayburt'ta, Kutlu Doğum Haftası kapsamında 'Merhamet Peygamberi Hz. Muhammed (sav)' anıldı.
 

Bayburt Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen programın açılışında konuşan Müftü Peyami Güngör, Kutlu Doğum Haftası’nın bu seneki temasının 'Merhamet Peygamberi' olduğunu ifade etti.

İnsanın, bütün yaratılmışların en hayırlısı olduğunu ifade eden Müftü Güngör, “İnsanların en mükemmeli, hayırlısı da Allah'ın kulu ve resulü Hazreti Muhammet Mustafa (sav)'dır. Alemler için rahmet olarak gönderilen son yüce peygamberi (sav) tanımak, uymak bu mutluluğa erişmenin biricik yoludur. Hilkatin Fatiha’sı, nübüvvetin hatimesi, insanlığın meclisi, adalet ve hürriyetin banisi, insin cinin peygamberi, mahkeme-i Kübra’nın şefaatçısı, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber (sav) merhamet vesilesidir.” dedi.

Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selahattin Fettahoğlu, Allah’ın, Hz. Peygamber (sav)'i rahman ve rahim sıfatıyla sevdiğini ve kullarına da sevdirdiğini ifade ederek, “Hz. Peygamber (sav) bir pınardır. İnsanlığın susuzluğunu gideren bir berraktır. İnsanlar kabiliyetleri nispetinde bu kaynaktan nasiplenir. Hiç o kaynağa uğramayanlar bile o kaynaktan istifade ederdi.” diye konuştu.

Programda, Dursun Ali Erzincanlı da okuduğu şiirlerle programa katılanları duygulandırdı. Şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilen programda, daha sonra da Efendimiz (sav)'i temsil eden kırmızı gül ve 'Hz. Peygamber'de Sevgi ve Merhamet' adlı kitap dağıtıldı.

Programa Vali Kerem Al, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçin, AK Parti Bayburt Milletvekili adayı Bünyamin Özbek, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.


Haber7