- Peygamberimiz gibi Ramazanı yaşamak

Adsense kodları


Peygamberimiz gibi Ramazanı yaşamak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Mon 30 August 2010, 01:17 am GMT +0200


Peygamber Efendimiz Ramazan ayında ibadetlerini daha da artırırdı. Hurma ile iftar ve sahur ederdi. Fakirlere bu ayda yardımların sıklaştırılması için müminleri teşvik ederdi.


Peygamber Efendimiz (sav) Ramazan girdiği zaman namazı, duasını daha da artardı. Efendimiz çok namaz kılmaya, çok dua etmeye başlardı. Ve mübarek çehresi şafak gibi pırıl pırıl olurdu. "Ramazan'a bizi sıhhatle ulaştır" diye Ramazan'a şevk duyarak dua ederdi.Peygamber Efendimiz, Ramazan gecelerini hep ibadet ve dualarla geçirirdi. Bir süre istirahat ettikten sonra uyanır, namazla, zikirle, istiğfarla ve dua ile meşgul olurdu. Ramazan ayının son on günü girince de ibadetlerini daha da yoğunlaştırır, ailesini de ihmal etmez, onlarla birlikte ibadet ederdi. Hz.Aişe annemiz Peygamberimiz'in bu uygulamasını şöyle anlatıyor: 'Ramazan'ın son on günü girince Resulullah (a.s.m.) geceleri ibadetle değerlendirirdi. Ailesini de ibadet etmeleri için uyandırırdı. İbadet için diğer zamanlardan daha fazla gayret gösterirdi"

FAKİRLERİ UNUTMAZDI

Yüce Peygamberimiz Ramazan ayında çok cömertliği ve eli açıklığı buyurur ve o şekilde davranırdı. İnsanlara hayır işlemeyi bu mübarek ayda fazlalaştırılması gerektiğini hatırlatırdı. Sahura kalkmayı ihmal etmezdi ve sahur ile ilgili "Mutlaka sahura kalkın, çünkü sahurda bereket vardır" (Buharî) diyerek müminleri uyarırdı. İftar ve sahurda hurma yer ve su içerdi. Efendimiz her gün Kuran-ı Kerim okurdu. İbn Abbas anlatıyor: "Hz. Peygamber hayır konusunda insanların en cömerti idi. Özellikle Ramazan ayında Hz. Cebrail ile görüştüğünde bu cömertliğinin sınırı olmazdı. Hz. Cebrail ile görüşmesi ise, Ramazan ayı boyunca her gün gerçekleşirdi. Onun da hayır-hasenattaki cömertliği esen rüzgâra benzerdi. (Buharî, Savm, 7). Ayrıca hasta ve yaşlılara yaptığı ziyanetleri bu ayda artırır ve müminlere de tavsiyede bulunurdu.

Yeni Şafak