- Peygambere salavat bize ne kazandırır?

Adsense kodları


Peygambere salavat bize ne kazandırır?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sun 17 April 2011, 02:51 am GMT +0200
Peygambere salavat bize ne kazandırır?



Peygamberimize salatu-selam getirmek bize ne kazandırır?

Peygamberimize salatu-selam getirmek bize ne kazandırır?

Salât kelimesi, Peygamberimize (s.a.s.) yapılan duâ, istiğfar ve rahmet gibi anlamlara geliyor. Selam ise, muhatabına sağlık ve esenlik dileklerini sunma ameliyesidir. Günlük dilde daha çok kullandığımız salâvat ise, salât kelimesinin çoğuludur.

Allah, "Muhakkak ki Allah ve melekleri Peygamber'e hep salât ederler. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin ve tam bir içtenlikle selâm verin." (Ahzab, 33/56) buyurarak bizlerden Efendimizin (s.a.s.) ismini andığımız zaman salâvat getirmemizi istiyor.

Şimdi yukarıdaki sorunun cevabını vermeye çalışalım:

1. Her şeyden önce salâvat en başta Yüce Allah'ın emridir. Bundan ötürü salavat getiren insan, ilk önce Allah Teala'ya olan imanının gereğini yapmakta, sonrasında da O'nun emrine uymaktadır. Yani salâvat getirmek, Cenab-ı Hakk'a olan iman ve itaatın bir göstergesidir.

2. Efendiler Efendisi (sallallahu aleyhi vesellem)'e salât ve selamda bulunmak, O'nu kendimizden haberdar etmek, O'nunla selamlaşmak, O'nun tarafından ötelerde bizim lehimize kullanması için kaydedilmesini sağlamak demektir.

3. Salâvat, duaların Hak katında kabulüyle alakalı çok önemli bir fonksiyona sahiptir. Semada adeta asılı kalan dualar, salâvatla yerlerine ulaşmaktadırlar.

4. Salât ve selamlar, Allah Resûlü'nün şefaat dairesini genişletmekte, O'nun şefaatine mazhariyete vesile olmaktadır.

5. Salâvat, Efendimize yakınlığa, dolayısıyla Hakk'a yakınlığa dair en önemli vesilelerindendir.

6. Salât ve selam, dünyada rahatlık, ahirette kurtuluşa ermede çok büyük rol oynamaktadır. Efendimizin adının anılması berekete vesile, rahmete mazhariyet sebebidir.

7. Allah Resûlü'nü ciddi biçimde anan müminlere, zamanla, O'nun tabiatıyla bütünleşme gibi büyük bir mazhariyet bahşedilebilir. Bununla birlikte salât ve selam, Efendimiz tarafından sevilmenin de en büyük vesilelerindendir.

Bugün

sümeyra
Sun 17 April 2011, 04:40 pm GMT +0200


      Allah razı olsun..Okumaktan mutlu oldum..Çok güzel bilgiler bunlar..Daha fazla şuuruna vararak okumamıza vesile olacak inşaallah..Salavat okumanın üst sınırı yok bildiğim kadarıyla..Ne kadar çok okursak, o kadar çok istifade ederiz,inşaallah..

büşra-7j
Sun 17 April 2011, 05:32 pm GMT +0200
 ALLAH razı olsun..Gerçekten çok güzelmiş

saniyenur
Sun 17 April 2011, 06:24 pm GMT +0200
Salat ve selam olsun sana Ey Allahın rasulu

nisanur
Sun 17 April 2011, 10:28 pm GMT +0200
salat selam HZ. MUHAMMED EFENDİMİZE olsun.ALLAH sizlerden razı olsun.