- Peygamber sevgisi Çorumluları buluşturdu

Adsense kodları


Peygamber sevgisi Çorumluları buluşturdu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Thu 14 April 2011, 07:23 pm GMT +0200
Peygamber sevgisi Çorumluları buluşturdu



Çorum'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, Belediye Mehteran Takımı'nın gösterisiyle başladı. Saat kulesinde gösteri yapan mehter takımı vatandaşlara gül dağıttı.

İl Müftüsü Mehmet Aşık, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Müftü Aşık, "Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen nahoş olaylar bizi gerçekten çok üzüyor, menfaat için komşusunun canına kıyanlar, şeker toplayan masum çocukların canına kıyanlar, işte Kayseri'de olan olay da bunlardan birisi, Diyanet İşleri Başkanlığı da bunun dini boyutunu ele almıştır ve Türkiye genelinde ilçelerden köylere kadar her camide Efendimiz'in (sav) doğum günü hasebiyle aktiviteler düzenleyecek ve Allah'ın izni ile insanlara gerçekleri duyurmaya çalışacağız. Efendimiz'in (sav) ahlakını anlatmak için çalışmalar başlattık, zengin ile fakiri aynı ortamda bir araya getireceğiz.'' diye konuştu.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise konuşmasında, belediye olarak Çorum için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi. Külcü, ''Biz öyle bir milletiz ki sevgi, saygı ve hoşgörü bizim hem dinimizde hem de kültürümüzde var, inandığımızın dinin peygamberi olan Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya teşrif ettiği bu zamanlarda onu daha iyi anlamak ve O'nun (sav) yaşadığı hayatı kendimize örnek almalıyız.'' diye konuştu.
Ziyaretten sonra Çorum'un merkezi olan saat kulesi önünde mehteran grubu gösterileri ile vatandaşları bir araya getirdi, daha sonra müftülük tarafından vatandaşlara gül dağıtıldı.

Haberaktüel