- Peygamber Duası

Adsense kodları


Peygamber Duası

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Sun 11 July 2010, 01:12 am GMT +0200
Peygamber Duası

“Bedevîlerden öyleleri de vardır ki Allah’a ve Âhiret Günü’ne inanır, kazandığını Allah’a yakın olmaya ve Peygamber’in duasını almaya vesile sayar.” (Tevbe sûresi, 9/99)

Göçebe Araplara bedevî denir. Bunların içinde Müslüman görünüp içi Müslüman olmayanlar yani münâfıklar da vardı. Bu kimseler kâfirlikte ve münâfıklıkta şehirlilerden beterdi, Peygamberimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem), savaşa hazırlandığında gitmemek için bahaneler uydururlardı. Bu yolda harcadıklarını ziyan sayar, Müslümanların başına belâların gelmesini beklerlerdi. Bedevîlerden bazıları da vardı ki Allah’a iman eder ve âhiret hayatına inanır, Allah’ın kendilerinden razı olması için gayret gösterirlerdi. Allah yolunda yaptıkları harcamaların kendilerini Allah’a yaklaştıracağını ümit ederlerdi.

Ayrıca Allah yolundaki çalışmalarının Peygamber Efendimiz’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) kendileri için dua etmesine sebep olacağını umarlardı. Çünkü Hz. Peygamber (sallallâhu aleyhi ve sellem), mallarını Allah yolunda yani hayırlı işler için harcayanlara hayır ve bereket ile dua eder ve Allah’tan bağışlanmalarını dilerdi. Ettiği her dua Allah tarafından kabul edilen Hz. Peygamber’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) duasını alabilmek için Müslümanlar âdeta yarışırlardı. O’nun duasını alan kimsenin üzerinde ölene kadar o duanın tesiri görünürdü.

Âyete göre, Allah ve Resûlü’nün kendisinden razı olmasını isteyen kimse, Hz. Peygamber’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) yolunu, izini takip etmeli ve maddî kazanç gibi dünyevî hayatla ilgili işlerde dinî esaslara dikkat etmeyi unutmamalıdır.

kardelen7d
Fri 18 April 2014, 08:09 pm GMT +0200
zaten dünyevi kazançla amaçla kim kazanabilmişki önemli olan ALLAH deyip yola devam edebilmek değilmi.

Zeynep7D
Fri 18 April 2014, 08:30 pm GMT +0200
Allah yolunda harcamak bize zarar kazandırmaz. Bazı insanlar cimrilik yapıyor. Ne kazanacaklar bu cimrilikle? Değil mi?

mevlüdekalınsaz
Sat 19 April 2014, 03:57 am GMT +0200
Esselamü aleykum; Âyete göre, ALLAH ve Resûlü’nün kendisinden razı olmasını isteyen kimse, Hz. Peygamber’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) yolunu, izini takip etmeli ve maddî kazanç gibi dünyevî hayatla ilgili işlerde dinî esaslara dikkat etmeyi unutmamalıdır.
Rabbim bizleri bu ikaza hakkıyla riayet edenlerden eylesin....

sumeyye
Sun 15 June 2014, 12:48 am GMT +0200
a.s.. , amin amin amin insaallah kardesim.Sevgili Peygamberimiz'in s.a.v duasina nail olabilme serefine erisenlere ne mutlu..Bizlerde aciz bir kul olarak O'na s.a.v layik olabilmek için elimizden geleni yapmaliyiz.

Sevgi.
Wed 18 April 2018, 06:48 am GMT +0200
Esselâmü Aleyküm.  Rabbim bizleri Peygamber Efendimize layık ümmet olanlardan eylesin inşaAllah

ceren
Wed 18 April 2018, 02:08 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim bizleri peygamber efendimize layık bir ümmet olup onun şefaatine duasına nail olan kullardan eylesin inşallah.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim...

Bilal2009
Wed 18 April 2018, 04:15 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri doğruların yolundan ayırmasın Rabbim paylaşım için razı olsun