- Pekiyi ya insanları övmek?

Adsense kodları


Pekiyi ya insanları övmek?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Tue 4 January 2011, 05:40 pm GMT +0200
Pekiyi Ya İnsanları Övmek?

Bu konu hep aklımı kurcalamıştır.Çünkü yeterli derecede bir bilgi birikimim yoktu...Bu yazı ile daha iyi anladım...Gıybet sadece kötülüğünü anlatmak mı?
Ya o kişi övülmekten hoşlanmıyorsa?
Ya kibirlenirse?Ya aslı öyle değilse?
Ya o kişi riyada ise... düşünceli
(Rabbim korusun cümlemizi.Amin)


Bismillahirrahmanirrahim


İnsanları övmek ve dünya menfaati için yaranmak:

Bunlar da insanlar arasında kavgaya ve iki yüzlülüğe sebep olur. Öven kimse olduğundan fazlasını söyler, yalan olur. Karşısındakini överek onu sevdiğini göstermek ister, gerçekte sevmez ve nifak olur. Aslını bilmediği şeyleri söyler. Karşısında onu sevmeyen birine onu överek karşısındakinin kendisine kızmasına sebep olur. Ayrıca övülen de bu sözleri işitince kibirlenir ve günaha düşer.

Rasülullah (s.a.v) : "Bir kimsenin, keskin bir bıçak ile bir kimseye saldırması onu, yüzüne karşı övmekten daha iyidir" buyurmuştur.

Büyüklerden birini övdüler O: "Ya Rabbi! Onlar bilmezler, Sen bilirsin" dedi. Bir başka veliyi meth ettiler O da: "Ya Rabbi sevmediğim bir şeyle bu kimse bana yaklaşıyor. Sen şahidim ol ki ona düşman olmakla sana yakın olmak istiyorum" dedi.

Bir kimse Hz. Ali'yi sevmezdi. Münafıklık ederek O'nu övdü. Hz. Ali: "Ben dilinde olandan aşağı, kalbinde olandan da üstünüm" buyurdu.

Övmek bile işte böylece felakettir.



ALINTI

KULCANAN
Tue 4 January 2011, 05:51 pm GMT +0200
ALLAH razı olsun çok güzel ve çok önemli bir konu gıybet kadar kötü bir davranış inşallah bilerek böyle davranmamışımdır  bilmeyerek yaptıklarımdanda ALLAHa sığınırım rabbim hepimizi affetsin s.a.