- Patateste mildiyösü hastalığı uyarısı

Adsense kodları


Patateste mildiyösü hastalığı uyarısı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Wed 22 June 2011, 04:40 pm GMT +0200
Patateste mildiyösü hastalığı uyarısı

Bolu İl Tarım Müdürlüğü, son günlerde havaların yağışlı seyretmesinin, patateste mildiyösü hastalığı için uygun koşulların oluşmasına neden olduğunu bildirdi.

Tarım Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kontrollerde hastalığın başlama aşamasında olduğu ve hastalığın ilk belirtilerinin tespit edildiği kaydedildi. İlaçlı müdahale yapılmadığı takdirde hastalığın kısa sürede ve hızla yayılarak epidemi yapma ihtimalinin çok yüksek olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Patates mildiyösü hastalığı bilindiği gibi bitkiyi hastalandırmak suretiyle yeşil aksamın kısa sürede yanmasına ve dolayısıyla yumru veriminin azalmasına neden olmaktadır. Hastalık neticesinde yumrunun hastalanması ise verimin yanında kalitenin ve pazar değerinin de düşmesi ne neden olmaktadır. Bu sene hastalığın önceki yıllardan daha erken görüldüğü ve hava şartlarının uygun gitmesi de göz önüne alındığında, tüm patates üreticilerimizin hava şartlarını da dikkate alarak patates üretim alanlarında patates mildiyösü hastalığına karşı, en kısa sürede tercihen sistematik etkili fungusitler kullanarak derhal ilaçlama yapmaları gereklidir."

Haber Kaynağı: Cihan