- Parlak fikirli gençlere 50 milyon lira destek

Adsense kodları


Parlak fikirli gençlere 50 milyon lira destek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Mon 2 April 2012, 01:06 pm GMT +0200
Parlak fikirli gençlere 50 milyon lira destek


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, genç beyinleri harekete geçirmek amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi.
'Parlak bir fikrim var, onu ticarileştirmek istiyorum' sloganıyla başlatılan proje kapsamında bu yıl genç girişimcilere 50 milyon lira hibe desteği verilecek.

'Teknogirişim Sermayesi Desteği' adlı projenin, Türkiye'nin nitelikli insan transferini tersine çevirecek mekanizmalardan biri olduğunu belirten Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Dairesi Başkanı Mustafa Aydoğdu, "Programa 2012 yılından itibaren ayrılan bütçe 50 milyon lira. Hedefimiz, yılda 500 girişimciyi desteklemek." dedi. 2009 yılında toplamda 10 milyon lira olan desteğin 2012'de 50 milyona çıkartıldığını ifade eden Aydoğdu, 3 yılda bin 742 başvuru yapıldığını, 452 projenin desteklenmeye değer bulunduğunu kaydetti. Projeye en çok başvuru yaparak destek alan ilin Ankara olduğuna dikkat çeken Aydoğdu, "Ankara'da bulunan 11 üniversiteden 213 projesi bulunan genç beynimiz, Türkiye genelinde birinci oldu. Ankara'yı 90 proje desteğiyle İstanbul, 25 projeyle Konya, 20 projeyle Trabzon ve 19 projeyle de İzmir takip etti." diye konuştu.

Zaman

sümeyra
Tue 3 April 2012, 03:36 pm GMT +0200


    Eğitim sistemimiz; böyle parlak fikirler üretecek gençler yetiştirmekten uzak ne yazık ki..İnşaallah güzel gelişmeler olur..Rabbim hayırlı başarılar ihsan etsin,inşaallah..