- Pakistanda yardımlar selzedelere güçlükle ulaştırılıyor

Adsense kodları


Pakistanda yardımlar selzedelere güçlükle ulaştırılıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
neslinur
Sun 8 August 2010, 02:40 am GMT +0200


Pakistan'daki muson yağmurlarının önümüzdeki günlerde daha da şiddetleneceği tahmini, sel felaketinin boyutunu artıracağı endişesine neden oluyor.


Bin 500'den fazla insanın öldüğü sellerden ülkenin kuzeybatısında 13 milyon Pakistanlı etkilendi. Sel sularını yol ve köprüleri tahrip etmesi, selzedelere insani yardımların ulaşmasını engelliyor. Afganistan'dan gelen 6 Amerikan helikopteri de şiddetli yağışlar nedeniyle kurtarma faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı.
Dün nehir seviyelerindeki kısmi azalmanın ardından akşam saatlerinde yeniden artan yağış endişeleri de artırdı. Afganistan'daki yağışlar ise Kabil nehrinin Pakistan'daki bölümünün taşması tehlikesini beraberinde getiriyor. Uluslararası toplum ve yardım kuruluşların yardımları ise selzedelere güçlükle ulaştırılıyor.

Bölgede evsiz kalan 1,5 milyon Pakistanlı, bulabildikleri kuru bir yere plastik ve çaputlardan geçici barınaklarını yapmaya çalışıyor. Yardım çadırlarının ulaştığı aileler ise şanslı sayılıyor. Sel suları evini bastığında Ekber Ali'nin sadece ailesini alıp kaçacak kadar zamanı kalmış. Daha sonra evine döndüğünde çoğu eşyanın selle birlikte gittiğini, diğerlerinin ise çamur içerisinde kaldığını anlatıyor.

Gıda yardımları ise hava şartlarının elverdiği ölçüde helikopterlerle yapılıyor. Selzedelere bebek maması, yüksek enerjili bisküviler ve hazır yiyecekler dağıtılıyor.

Bu arada Hindistan'ın kontrolündeki Keşmir'i de vuran sel felaketinde en az 130 kişi hayatını kaybetti.