- Pakistan'da 2 yıldır rehine tutulan kadınlar kurtarıldı

Adsense kodları


Pakistan'da 2 yıldır rehine tutulan kadınlar kurtarıldı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Sat 28 March 2015, 04:42 pm GMT +0200
Pakistan'da 2 yıldır rehine tutulan kadınlar kurtarıldı



Pakistan'da, El-Kaide'ye bağlı silahlı gruplarca kaçırılan Çek Cumhuriyeti uyruklu 2 kadın, iki yıl sonra İHH İnsani Yardım Vakfı'nın girişimleri sonucu kurtarılarak, Van'a getirildi.

Çek Cumhuriyeti vatandaşı 27 yaşındaki Antonie Chrastecka ve Hana Humpalova, 2013 yılında ülkeleri, insanların inançlarını ve kültürlerini tanımak amacıyla dünya turuna çıktı.

Otobüsle İran'dan Pakistan'a geçen Chrastecka ve Humpalova, sınırda yol kontrolü yapan El Kaide'ye bağlı silahlı gruplar tarafından rehin alındı.

O tarihten itibaren uzun süre haber alamadıkları çocuklarının hayatından endişe eden aileleri, bulunmaları için çalmadık kapı bırakmadı. Tüm girişimleri sonuçsuz kalan aileler, yaptıkları araştırma sonunda çocuklarının hayatta olduğunu ve Pakistan'da esir tutulduğunu öğrendi.

Bunun üzerine İHH İnsani Yardım Vakfı'na ulaşan aileler, son bir umutla kızlarının bulunması için vakıftan yardım istedi.

Acılı annelerin talebini değerlendiren İHH Uluslararası İlişkiler ve İnsani Diplomasi Koordinatörlüğü, yaklaşık bir ay süren çalışma sonunda silahlı grupla iletişime geçti.

İHH İnsani Yardım Vakfı Uluslararası İlişkiler ve İnsani Diplomasi Koordinatörü İzzet Şahin başkanlığındaki İHH ekibi, yaptıkları görüşmeler sonunda Chrastecka ve Humpalova'nın Türkiye'ye getirilmelerini sağladı.

İHH, tüm imkanlarını seferber etti

İki ay önce Antonie ve Hana'nın ailelerinin, kızlarının özgürlüklerine kavuşması için kendilerinden yardım istediğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Bizler de vakfın bütün imkanlarını seferber ettik. Geçen iki ay içerisinde arabuluculuk çalışmalarıyla bugün kendilerini salimen teslim aldık. Antonie ve Hana, iki yıl içeride kaldılar. Zor bir süreçti onlar için. Daha öncesinde kurtulmaları için birçok teşebbüste bulunulmuştu. Kurtulmaları, bugüne ve İHH'nın diplomasi birimine nasip oldu."

"Özgür olacağımız günün umuduyla bugüne kadar geldik"

İki yıllık esaretin ardından özgürlüğüne kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Hana Humpalova şunları kaydetti:

"Bizim iki yıllık tutukluluk hayatımız böylece başlamış oldu. Biz kimler tarafından tutuklandığımızı bilemedik. Çünkü onlar kendilerini tanıtmadılar ve ne için tutuklandığımızı iki yıl geçmesine rağmen hala bilmiyoruz.

Biz çocukluklarımızı düşünmeye, hayal etmeye, o mutlu günlerimizi hep gözlerimizin önünde tutmaya, hep pozitif düşünmeye çalıştık. Bir gün özgür olacağımız günün umuduyla bugüne kadar geldik. Yolculuğumuz esnasında da ailemize kavuşacağımızdan, özgür olacağımızdan hala emin değildim. Dışarı çıktığımız zaman iki yıldan sonra ilk defa güneşi, etrafımızda yüzleri gülen insanları görmemiz bize mutluluk verdi. Bunlardan bile mahrum kalmıştık."

Humpalova, özgür kalmalarını sağlayan İHH İnsani Yardım Vakfı'na, destek veren herkese ve ailelerine teşekkür etti.

Bir süre İHH'nın Van ofisinde misafir edilen Humpalova ve Chrastecka, daha sonra özel uçakla Van'a gelen ailelerine ve Çek Cumhuriyeti yetkililerine teslim edilerek ülkelerine gönderildi.

AA

sumeyye
Sat 28 March 2015, 05:20 pm GMT +0200
s.a.. , çok zor bir süreçtir kesin..Rabbim c.c böyle rehin tutulan bütün kardeslerimizin yar ve yardimcisi olsun ve en kisa zamanda feraha erenlerden kurtulanlardan olsunlar insaallah..Böyle zor durumda birakanlari da Allah'a havale ediyorum.

elifbenal7a
Sun 29 March 2015, 12:05 pm GMT +0200
Esselamu Aleyküm;iNŞALLAH tüm rehine tutulan kişiler serbest bırakılır...Rabbim kimseyi böyle zor durumda bırakmasın...

oğuzhan köksal 7a
Fri 10 April 2015, 05:09 pm GMT +0200
Allah bütün herkesi kurtarsın. Pakistan'daki 2 kadın içinde çok zor bir dönem olduğu kesin Allah sabır versin. 

Haktan7/b
Fri 10 April 2015, 05:19 pm GMT +0200
Ve Aleyküm Selam .
Yüce Allah Kimseyi Böyle Zor Durumda Bırakmasın İnşallah .

Kaan8/B
Tue 14 April 2015, 08:27 pm GMT +0200
Esselamu Aleyküm;iNŞAllah tüm rehine tutulan kişiler serbest bırakılır...Rabbim kimseyi böyle zor durumda bırakmasın.

ceren
Tue 14 April 2015, 08:30 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun paylaşımdan Halim abi.Rabbim darda olan herekse yardım eylesin inşallah...