- Otuzbeşinci Mektup

Adsense kodları


Otuzbeşinci Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Thu 14 January 2010, 01:43 pm GMT +0200
OTUZBEŞİNCİ MEKTUP

Mektublarda bahsi geçen, Hazret’in (Kuddise sirruh) halifesi Şeyh Mahmud El-Kara köylü dostlar birbirleriyle yaptıkları buluşmanın faydasma, yapacağı nafile haccın âdabına riâyet etmesine dair tavsiyesi ve kendisinden dua taleb etmesi ve daha başka mes’eleler hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM

Bütün hamdler Allah’a olsun! Ki, yaptığı işlerinden sorumlu olamaz. Salat ü selâm, âleme rahmet için Peygamber olarak gönderilen efendimiz Muhamıned’in, (Sallâllahü aleyhi ve sellem) din temellerinin takviyecisi olan âl ve ashâbının üzerine olsun!

Bundan sonra, bu mektub, nefsinin helâkine çalışan köleden sadakat ve vefa sahibi Allah’a yönelip başkasını terk eden, temiz nefesli El-Şeyh Mahmud’adır. Dünya ve ahirette fitnelerden selâmette bulunsun!

Bu mektubu göndermeden iki gün evvel, ailenizle birlikte Haremeyn Şerifeyn’i (Mekke ve Medine’yi) ziyaret edeceğinizi Molla Cüneyâl’den işittik. Allah, sizi muvaffak edip haccınızı kabul ederek neş’elendirsin.

Gidip gelinceye kadar sizi âfetlerden korusun! Kamışlıya geldiğinde bize haber vermediniz iki, ziyâretinize geleoektir. Çünkü, Kamış yakındır. Bu fakire de gelmediniz. Halbuki bu her zamanki âdetin değildir. Bu durum, benim kötü şansım ve kusurumdan başka bir şey zann etmiyorum. Birbirimizi ziyaret edip helallaşmak, birbirimize dua etmek, ehil olmasam da birbirimize bir şeyler tavsiyede bulunmak üzere mülâkatmızın bir çok faydaları olduğu aşikardır. Ellerinizden öper, duanızı rica ederim. Ev halkmızın da dualarını diler, çocukların gözlerinden öperim. Molla Reşid’e selam eder, ondan ve bütün arkadaşlarınızdan dualarını rica ederim. Muhammed Ma’sum, Alâüddin, Izzeddin ile bu tarâftakiler ellerinden öper, duanızı rica ederler.

Yapacağınz bu haccın âdâbına çok riayet etmenizi tavsiye ederim. Ma’lümunuz olduğu üzere, nafile hacc âdâbının az bir şey’in değişmesiyle hükmü değişir. Hatta, İmâm-ı Rabbâni (Kuddise sirruh): «Böyle bir hacc ibâdetinin âdâbına riayet edilmeden yapılması, fazla bir şeyle meşgul olmaktır.» buyurmuştur. Ricadan sonra ricam bu miskini dua kabul mahalli olan oradaki onbeş mübarek makâm ziyareti esnasında duadan unutmamanızı selamımı mahlükatın efdâline (onun aline salât ü selâm olsun.) iletiniz!