- Ot kökleri “Bismillah” dedi

Adsense kodları


Ot kökleri “Bismillah” dedi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Wed 13 July 2011, 01:35 pm GMT +0200
Ot kökleri “Bismillah” dedi!    
   
Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Köyünde bir süre önce dökülen ve silindir ile iyice sıkıştırılan asfaltın altında
kalan bazı ot kökleri yeşerdi. Buldukları çatlaklardan üzerlerindeki
asfaltı delerek çıkan bitkiler, ilginç
görüntüler oluşturdu."

Aslında her şey, her dâim, mânen "Bismillah" diyor. Yani Allah namına hareket ediyor. Çünkü kendi güçlerinin üzerinde iş ve icraatlarda bulunuyor. Kâinata ibret nazarıyla bakıldığında görülür ki, her bir varlık san'atlı ve hikmetlidir. Beşer elinin buluşmadığı hiçbir şeyde bir karışıklık, bir tesadüf eseri görülemez. İşte bütün bu mükemmellikler, herşeyin İlâhî kudret tarafından yapıldığını, yani herşeyin mânen “Bismillah” dediğini, Allah namına işlediğini gösterir.
Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri, Sözler isimli eserinin Birinci Söz'ünde bütün varlıkların kendilerine has diliyle “Bismillah” dediğini, yani Allah namına hareket ettiğini söyler. Meselâ şöyle der: “Her bir nebat (bitki) ve ağaç ve otların ipek gibi yumuşak kök ve damarları ‘Bismillâh’ der, sert olan taş ve toprağı deler, geçer. ‘Allah nâmına, Rahmân nâmına’ der; her şey ona musahhar olur.” (Sözler, Birinci Söz)

yeniasya