- Osmanlının arkasındaki iki güç

Adsense kodları


Osmanlının arkasındaki iki güç

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
armi
Sun 12 July 2009, 10:55 am GMT +0200


Araştırmacı Cuma Bulut, sahabe ve Osmanlı'nın Kur'an-ı ve sünneti, yaşayarak gösterdiklerini söyledi

Peygamber Efendimiz'i (sav) gören herkese sahabe denemeyeceğini ifade eden Bulut, "Peygamberimiz'i (sas) Ebu Cehiller de görmüştür fakat sahabe olamamışlardır. Sahabeleri sahabe yapan şey ise Kur'an'a ve sünnete sım sıkı sarılmalarıdır." dedi.

Osmanlı Medeniyetler İttifakını Yaşatma Derneği'nin organize ettiği 'Kur'an Hakikatleri Işığında Sahabe ve Osmanlı' konulu konferans Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi'nde yapıldı. Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Cuma Bulut, Türkiye'nin birçok il ve ilçelerinde program düzenlediklerini, bu programın ise 75. program olduğunu kaydetti.

Kur'an hakikatlerini sahabelerin bizzat yaşayarak gösterdiklerini belirten Cuma Bulut, Peygamber Efendimiz (sav)'i gören herkese sahabe denemeyeceğini söyledi. Bulut, "Peygamberimiz'i (sas) Ebu Cehiller de görmüştür fakat sahabe olamamışlardır. Sahabeleri sahabe yapan şey ise Kur'an'a ve sünnete sım sıkı sarılmalarında yatıyor. Kur'an-ı Kerim, sosyal hayatta en iyi Asrı Saadet'te yaşanmıştır. Sahabiler, Kur'an ve sünneti bizzat yaşayarak uygulamalı olarak çevrelerinde göstermişlerdir. Osmanlılar ise Kur'an ve sünnete ittiba ettikleri müddetçe yükselmiş, Kur'an ve sünnetten uzaklaştıkları sürede gerilemeye başlamışlardır." dedi.

Bulut, Peygamber Efendimiz (sav)'in veda hutbesinde 'benden sonra size iki emanet bırakıyorum. Bunlara sımsıkı sarılır uygularsanız kurtulursunuz. Bu emanetler Kur'an-ı Kerim ve benim sünnetimdir.' şeklindeki sözlerine de hatırlattı. Program, yapılan ikram ve soru cevap faslından sonra son buldu.