- Osmanlı yardımını unutmadılar

Adsense kodları


Osmanlı yardımını unutmadılar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Tue 21 September 2010, 01:29 pm GMT +0200
Osmanlı yardımını unutmadılar

163 yıl önceki yardımı, İrlanda ve Türkiye arasında dostluk köprülerinin kurulmasına vesile oluyor.

Osmanlı İmparatorluğu Padişahı Abdülmecit'in 163 yıl önceki yardımı, İrlanda ve Türkiye arasında dostluk köprülerinin kurulmasına vesile oluyor. Güney İrlanda'nın başkenti Dublin'de düzenlenen bir gecede İrlandalılar, Türklerle bir araya geldi.

Padişah Abdülmecit, kıtlık yaşayan İrlanda halkına 5 gemi tahıl ve 1000 altın lira değerinde yardımda bulunmuştu. Bugün İrlandalılar, kendi ülkelerinde yaşayan Türklerle iyi ilişkilere sahip. Bu çerçevede Dublin'de gerçekleşen bir gecede İrlandalılar ile Türkler arasında sıcak görüntüler oluştu. Geceye Türkiye'nin Dublin Büyükelçisi Altay Cengizer'in yanı sıra Osmanlı yardımının ulaştığı İrlanda'nın Drogheda Belediyesi encümenleri, Drogheda Spor Klubü yöneticileri, yerel tarihçi ve ressamlar da katıldı. Renkli geçen gecede iki halk arasındaki mevcut dost ilişkilerin nasıl daha da geliştirilebileceği konuşuldu.

Geceye önemli katkılar sunan Türk İrlanda Eğitim ve Kültür Derneği Genel Kordinatörü Enes Yılmaz bir konuşma yaptı. İki halk arasındaki mevcut ilişkilerin önemine değinen Enes Yılmaz, bu ilişkilerin tarihten gelen kökleriyle birlikte daha da güçleneceğinin altını çizdi. Gecede Türk ve İrlanda'ya özgü müziklere yer verildi.

Cihan