- Oruç tutacaklara CHECK- UP tavsiyesi

Adsense kodları


Oruç tutacaklara CHECK- UP tavsiyesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Fri 22 July 2011, 01:51 pm GMT +0200
Oruç tutacaklara CHECK- UP tavsiyesi

Doktorlar, bu yıl ağustos ayına denk gelen Ramazan öncesinde oruç tutacak vatandaşlara check- up yaptırmaları tavsiyesinde bulunuyor.

Dr. Sabahattin Elçi, Ramazan ayında oruç tutacak vatandaşların check- up yaptırmalarını isteyerek, "Ramazan öncesinde vatandaşların doktor kontrolünden geçmesinde fayda görüyoruz. Özellikle ailesinde kalp ve damar rahatsızlığı, şeker hastalığı bulunan kişilerin Ramazan önsesinde check- up yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Check- up genel olarak faydalıdır. Ramazan öncesinde ise bu fayda kat be kat artıyor. Bunu seyahate çıkmadan evvel arabamıza yaptığımız bakıma benzetebiliriz. Manevi seyahatimiz olan Ramazan öncesinde vücudumuzu bakıma sokmamızda fayda var" dedi. Elçi, kişilerin oruca kendilerini ruhen hazırlamaları gerektiğini ifade ederek, "Oruca niyet eden bir kimse önce mental olarak kendini buna hazırlamalıdır. Bu hazırlığı yapmayanlar için Ramazan ayı zor geçer. Böyle düşünülürse oruç kişiyi hem bedenen hem ruhen rahatlatır" diye konuştu.

Elçi, oruç tutanların beslenmelerine de dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Sahura kalkmanın çok faydalı olduğunu anlatan Elçi, sahur yemeğinin vücuda enerji verdiğini, ayrıca sıvı depolama avantajı sağladığını ifade etti. Elçi, vatandaşlara Ramazan aylarında güneşten kaçınmalarını, sentetik olmayan ve bol kıyafetler giymelerini, yağlı yiyeceklerden uzak durmalarını tavsiye etti.

yenişafak