- Orhangazi Bursa'nın 3. üniversitesi olacak

Adsense kodları


Orhangazi Bursa'nın 3. üniversitesi olacak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Fri 26 August 2011, 01:48 pm GMT +0200
Orhangazi, Bursa'nın 3. üniversitesi olacak

  Uludağ ve Bursa Teknik üniversitelerine sahip Bursa, ilk vakıf üniversitesi olan Orhangazi'ye kavuşuyor.
Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından kurulan Orhangazi Üniversitesi, 2012-2013 akademik yılında faaliyetlerine başlayacak. Üniversite, iktisadi ve idari bilimler ile mühendislik fakültelerine öğrenci alacak. Üniversitenin Yıldırım ilçesindeki 130 dönümlük yerleşkesinin inşaatı sürüyor. Başarılı öğrencilere burs imkânı da sağlanacak.

Üniversitenin tanıtımı amacıyla iftar yemeği düzenlendi. İftara Bursa Valisi Şahabettin Harput'un yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, iş adamları, bürokratlar, akademisyenler ve kentin ileri gelenleri katıldı. Vali Harput, törende yaptığı konuşmada, Bursa'nın tarihi günlerinden birini yaşadığını anlattı. Bursa'da geç kalınmış bir vakıf üniversitesinin kurulmasının, büyük bir bahtiyarlık olduğunu söyledi. Harput, "Bu güzelliği gerçekleştirenleri kutluyor, buna destek olan herkese de gönülden şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Orhangazi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hilmi Gülcemal ise "Gelişmiş dünya ülkeleri arasında yer alabilmek için bireysel donanıma sahip, yenilikçi, teknoloji alanındaki gelişmelerden yararlanan, ahlaki değerlere sahip bireylerin hayata atılması temel hedefimiz. Bu amaçla bir üniversite kurmaya karar verdik.'' diye konuştu.

zaman