- Organ bağışı umutlarını yeşertti

Adsense kodları


Organ bağışı umutlarını yeşertti

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Fri 15 April 2011, 06:40 pm GMT +0200
Organ bağışı umutlarını yeşertti



Gümüşhane'de böbrek yetmezliği nedeniyle 6.5 yıldır diyalize giren 12 yaşındaki çocuk, organ bağışıyla sağlığına kavuştu.

Henüz anaokulu çağındayken böbrek yetmezliği teşhisiyle tedavi görmeye başlayan ve haftanın 3 günü diyalize giren Dumlupınar İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Semih Karabulut, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Satılmış Satuk'un böbreğinin nakledilmesinin ardından, tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden taburcu olarak kente döndü.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki evinde istirahat eden Semih Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Arkadaşlarıyla oynayabileceği zamanı beklediğini ifade eden Semih, ''Çok şükür iyileştim ve çok mutluyum. Hastalığım nedeniyle 6.5 yıldır haftada 3 gün diyalize bağlanıyordum. Artık bu durumdan kurtuldum. Şimdi arkadaşlarıma kavuşarak birlikte oynayacağımız günü bekliyorum. Doktorlarımız bana ne zaman izin verirse o zaman gideceğim. Bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim'' dedi.

Oğlunun sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden anne Sevinç Karabulut, oğluna yeniden yaşam şansı veren Satılmış Satuk'un ailesine şükran borçlu olduğunu vurguladı.

Mutluluklarını kelimelerle ifade edemediklerini anlatan Karabulut, ''Diyecek çok şey var ama duygularımızı ifade edemiyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Kendi imkanlarımızla hastaneye yetişemezdik ve elimize gelen bu fırsatı değerlendiremezdik. Diyaliz şartlarından kurtulmak ayrı bir sevinç bizim için'' diye konuştu.

-''BİRİNİN ÖLÜMÜ İLE MUTLU OLMAK ÇOK KOLAY DEĞİL''-

Anne Karabulut, organ bağışının, henüz ömrünün baharına bile gelmemiş oğlunu yaşama bağladığını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Birinin ölümü ile mutlu olmak çok kolay değil ama nasip kısmet böyle imiş. Herkesin organ bağışlayarak bu şekilde yardım etmesini dilerim. Babasıyla birlikte çocuğumuzun hastalığı boyunca sürekli olarak böbreğimizi bağışlamak istedik. Ama doktorlar buna müsaade etmedi. Göz göre göre çocuğunun hasta kalmasını kimse istemez. Biz onların kararına saygı duyduk. Böbreğimi hep Semih için saklardım ama yine de organlarımı bağışlarım.''

Semih'in dedesi Yaşar Demirağ (82) ise mutluluktan uyuyamadığını kaydederek, ''Allah bütün böbrek hastalarına yardım etsin. Bizim çocuğumuz bu hastalıktan kurtuldu. Her gece mutluluktan ağlıyorum ve geceleri uyuyamıyorum. Geldiklerinden beri uyuyamıyorum. Allah'ım bu günleri bize nasip etti'' dedi.