- Öne çıkanlar

Adsense kodları


Öne çıkanlar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Sat 23 June 2012, 03:33 pm GMT +0200
Öne çıkanlar/Vitrin
Ahmet TERZİOĞLU • 67. Sayı / KİTAP


Öne çıkanlar:

Mustafa Armağan
Cemil Meriç'in Dünyası
Seçme Metinler
Timaş, 2010, 320 s.


Bu Ülke, Umrandan Uygarlığa, Bir Dünyanın Eşiğinde, Jurnal gibi sıra dışı eserleri dilimize kazandıran düşünce hayatımıza yön veren isimlerinden Cemil Meriç sadece geçmişte olup bitenleri anlamak için değil, bugünü anlamak için de yeniden okunmayı ve anlaşılmayı hak ediyor. Günümüz tarih araştırmacılarından Mustafa Armağan, bu eserle okuru Cemil Meriç’in renkli dünyasına davet ediyor. Armağan, bir yandan Meriç’in düşüncelerini, birikimini, yöntemini ortaya çıkarırken, öbür yandan kişisel olarak tanıdığı Cemil Meriç’ten hareketle ilk tanışmalarının, Hatay’da Cemil Meriç’i ortaya çıkaran farklı arka planın, onu farklı kılan sebeplerin üzerine gidiyor.

Ahmet Refik Altınay
Samur Devri 1640-1648
Tarih Vakfı, 2010, 200 s.


Tarih Vakfı Yurt Yayınları, Ahmet Refik Altınay'ın “Geçmiş Asırlarda Osmanlı Hayatı” başlıklı bir dizi halinde Kitaphane-i Hilmi tarafından 1915-1927 tarihleri arasında yayımlanan on altı eserini “Tarihe Yolculuk” adlı bir dizi altında okurlarla buluşturuyor. Altınay'ın Samur Devri (1049-1059) adlı eserinin ilk baskısı 1927 yılında yapılmış. Sultan İbrahim'in 1640-1648 yılları arasında süren saltanatı sırasında Dördüncü Murad'ın katı yönetimine nazaran daha serbest bir idare hüküm sürmüştür. Kitabına Dördüncü Muradın vefatıyla başlayan Altınay, Sultan İbrahim'in yaşamını ve sekiz yıl süren saltanatını ilgi çekici bir üslupla anlatıyor.

Georgina Adelaide Müller
İstanbul'un Saltanatlı Günleri
Çeviri: Hamdiye Betül Kara
Dergâh, 2010, 138 s.

On Dokuzuncu Asır Biterken İstanbul'un Saltanatlı Günleri adıyla ilk kez Türkçeye tercüme edilen eser Sultan II. Abdülhamit'in “saltanatının” devam ettiği 1894 yılında, Alman asıllı İngiliz filoloğu ve oryantalisti Max Müller ve eşi Georgina Adelaide Müller tarafından kaleme alınmış toplam on altı mektuptan oluşuyor. Kitap, Dergâh yayınlarından çıkan aynı serinin diğer kitapları gibi yine Batı'nın gözüyle bakabilmemizi, görebilmemizi sağlayacak bir çalışma. Din, arkeoloji ve siyasete dair toplam dört mektup, konuların uzmanı Max Müller; mesire yerleri, resmî törenler, Türk kadını gibi konuları içeren mektuplar ise Georgina Adelaide Müller tarafından kaleme alınmış. Mektupların ayırt edici özelliği, o dönemde Batı'da ve Batılılarda ekseriyetle görülen "Abdülhamit düşmanlığının" bu çiftte kesinlikle tezahür etmiyor olması.



Vitrin

Jacques Derrida
Edebiyat Edimleri
Çeviri: Ali Utku, Mukadder Erkan
Otonom, 2010, 500 s.

Papalagi
Göğü Delen Adam
Çeviri: Levent Tayla
Ayrıntı, 2010, 110 s.

Charles E. May
Edgar Allan Poe: Öykü Üzerine Bir İnceleme
Çeviri: Hivren Demir Atay
Boğaziçi Ünv. Yay., 2010, 230 s.

İlhami Yurdakul
Aziz Şehre Leziz Su:
Dersaadet (İstanbul) Su Şirketi 1873-1933
Kitabevi, 2010, 331 s.

Mark Crick
Kafka'nın Çorbası
Çeviri: Gülden Şen