- Ondördüncü Mektup

Adsense kodları


Ondördüncü Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Thu 14 January 2010, 12:46 am GMT +0200
ONDÖRDÜNCÜ MEKTUP

Mübârek sülâleden Medineli şeyh Muhammed Sadaka'ya, yanında bulunduğu zaman vâcib olduğu kadar kendisine hizmet etmediğine ve kendisine dua taleb ettiğine dair göndermiştir.

ALLAH'IN ADIYLA BAŞLARIM

Salat ü selam, kullarından kendine seçtiği Peygamberin (Muham­med'in) (Sallallahü aleyhi ve sellem) doğruluk ve vefa ehli olan al ve as­habının üzerine olsun!

Kölelerin en aşağısı, vefasız olan bu fakir, ayakkabılarınızın topra­ğını öpmesiyle teberrük eder, sizden dua taleb edip bir çok sena ve se­lâmları size hediye eder. Oğulluğunuz A'bdülaziz'in gözlerinden öper. Al­lah, onu razı olduğu şeylere muvaffak eyleyip güzel yetiştirsin!

Sonra fakir şunu arz eder ki, şübhesiz hakkınızda son derece taksi­ratlı olduğumu itiraf ederim. Bilhassa bir kere onbeşgün, bir kere daha yaz mevsiminde tamamıyla bizde kaldığmız müddet zarfında size karşı terk-i edeb edip az hürmet ederek o cenaba lâyık bir hizmet etmediğimiz­den dolayı şeyh bizden, çocuklardan ve ev halkımızdan darıldı. Bizler hala razı olmadığımız o haletin ızdırabındayız. Kusurumuzun af ve müsa­maha edilmesi için şeyhin cenabından ve veledinizden rica olunur. Al­lah'a yemin ederim ki, söylediğim bu sözler riyakarhk etmekten veya nefsimi küçültmekten dolayı değil, belki bunu doğru ve hakikat olarak söylüyorum. Sonra, bu miskin kölenize duaların kabul olunan vakitlerde üç kerre kendisine dua etmesi, efendisinden son derece rica oiunur. Bi­rincisi: Oleceği anda, Allah sübhanehü ve teala kendisinden razı olma­sına ve kendisine iman selametini vermesine. ikincisi: Habib-i A'zam' ın üzerine salavatların en üstünü ve selamların en kamu olsun! Ve Kabe'yi ikinci def'a bu veya başka bir sene ziyaret etmesi için, çünkü her iki maksadı da gayet arzuluyorum. Üçüncüsü: Ev halkımızın hastalılarından şifa bulmaları için... çünkü bir çokları hastadırlar. 0 hastalar­dan, Muhammed Ma'süm'un evladları ve zevcesi ve anneleri, Alaüddin' in zevcesi, hizmetçi kadınlar ile diğer kimselerdir.

Muhammed Ma'süm, Alaüddin, Izzeddin, Muhammed Said ile bütün ev halkımız duanızı diler, ayaklarınızdan öperler. Bu tarafta bulunan ule­ma, fakih ve tabil'er de keza... Molla A'bdüllatif'e, Molla Abdulhalim ile bütün dostlara selam ederiz. Allah, Muhammed'in, (Sallallahü aleyhi ve sellem) al ve sahabesinin üzerine salat ü selam eylesin! Şevval/l2/l357.