- Onbirinci Mektup

Adsense kodları


Onbirinci Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Wed 13 January 2010, 11:57 pm GMT +0200
ONBİRİNCİ MEKTUP

Çeçen İzzet Bey´e, dünyada hakikat ehlinden (sofulardan) başka kimselerde kalb huzüru, esenlik olmadığı, tarikat ve tasavvufta önemli maksad, Peygamber´in (Sallâllahü aleyhi ve sellem) ve Nakşibendï sâdâtlarnnn (ulularının) boyalarıyla boyanmanın hakkındadır.

ALLAH´IN ADIYLA BAŞLARIM

Bütün hamdler, bizleri bu nimete kavuşturan Allah´a olsun ki: eğer Allah bizi buna hidayet etmeseydi, kendiliğimizden hidayetlenemiyecektik. Allah´ın salât ü selâmı, Resûllerinin (Aleyhimüsselâm) âl ve sahâbillerinin üzerine olsun!

Sonra, bu mektüb yüce kapı eşiğinin hizmetçisinden, Allah yolundaki kardeşi, Allah için dostu, İzzet Bey´e, Allah onu nezdinde makbul kullarından eylesin! Muhabbetinizden dolayı, ayrılığın şiddetli acısından haber veren mektûbunuz hizmetçiye ulaştı. Ey! Bilmelisin ki, dünyada esenlik, dünyasını âhirete vesîle eden kimseden başkasına
yoktur. Dünya meşakkat ve aldanma evidir. Zira hadïs-i şerîfte:

Dünya lânetlenmiştir (kıymetsizdir). Dünyanın içindeki eşya da lanetlenmiştir. Ancak AlIah´ın zikri, Allah´ın sevdiği şey bu lanetlemenin dışında kalınıştır.»  buyurulmuştur. Allah, bizi ve sizi, buyurduğu emirlerine imtisal eden, nehiylerinden korunan kimselerden eylesin! işte bundan dolayı, âkıllı kimse, Allahın dostu olan Muhammed´in (Sallâllahü ve sellem) şeriatına, Nakşibendi yye sâdâtına, fakirliği, zenginliği, rahatlık ve sıkıntılı vakitlerinde de mütabeat etmesi lâzımdır çün­kü onların boyalarıyla en üstün matlüb ve arzü edilen şeylerin nihayltidir. O boya, ile boyanan kimseye ne mutlu. Boyanmayana piş­manlık vardır. Beyit:

«Ömrü beyhüde geçip de Allah´ın muhabbetinden bir nasibî olmayan kimse, kendi nefsinin
üzerine ağlasın!»

Size, kardeşlerinize ve akrabalarınızın üzerine selâm olsun! Size dua edip sizi duadan unutmayacağım. Allah, Muhammedin, âl ve ashâbının üzerine salât ü selâm eylesin!

Zilkada l359/l5.