- Onaltıncı Mektup

Adsense kodları


Onaltıncı Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Thu 14 January 2010, 12:54 am GMT +0200
ONALTINCI MEKTUP

Mürşidin (Kuddise sirruh) bazı torunlarına, tarikatına dahil ol­maları ve kendisine iktida etmek arzusunda olduklarının taleb­leri üzerine, dilediği özrü ve kalbini hoşnud etmek için, bu hu­susta istihareyi () emretmesi ve buna benzer mes?eleler hak­kında gönderilmiştir.

ALLAH'IN ADIYLA BAŞLARIM

Allah'a hamd, Resülüne, (Sallallahü aleyhi ve sellem) bütün aline, ashâbına, ezvâcına ve zürriyetine salât ü selâm etmekle başlarım.

Bundan sonra, bu mektub kölelerin en aşağısı, hizmetçilerin en kıy­metsizi (mürşidinin) kölesi, kalbi ile huzurınuzda cismiyle sizden uzak olan kimseden Arapça şiir:

«Mulıabbetiniz kalblerde iyice yerleşik durumdadır. Eğer cisimlerimizin arasında bir çok fersahlar vardır. Şiir farsça:

«Bayramdır. Herkes senden başkasını tâmaşa etmek azmindedir. Benim için senden başkasının kalbimde temennisi yoktur.»

Mektubunuz bu köleciğinize ulaştı. Gözünüzün üzerine koyup öptük­ten sonra, sevincinden az kalsın uçacaktı. Göksü açıldı. Sonra şunu arz eder: Ey kalbimin sevgilisi, gözümün nüru! Bu miskin, merhalelerle ta­leb ettiğiniz mertebelerden uzak olup kendisi boş su kabına benzer; bu büyük işe lâyık değildir. Farsça hafızın şiiri:

«Güneşin nezdinde ben nur çeşmesiyim demek, yüce kişiler billrler ki, süha yıldızına layık değildir.» Ancak bu fakirin nezdizde emir mesa­besinde olan yüce manevi işaret mucibince, bu husus için istihârede bu­lundu. Zannıma göre, istihare mutlüba uygun geldi. Sende üç def'adan yedi def'aya kadar istihare etmen rica olunur. Yapacağım istihare benim istihareme muvafık ise, irşadımz için ehil değilsem de, o zaman siz mu­hayyersiniz (serbestsiniz). Aramızda yol kesilmeyip, maniler çoğalmasaydı, başım gözürn hatta diz üzerinde hizmet için size gelecektim. Bun­dan sonra, hepinizin mübarek ayakkabılarımzı öpmekle, topraklarını gö­züme sürmekle müşerref olurum. En mübarek vakitlerde, maksadların kabesini ziyaret ettiklerinde hepimizden inci gibi, dualarını rica ederim. Ah ayrılık acısından... Arapça şiir:

«Ne gündüz ne gece benim için huzur yoktur. Geceler uzun mu veya kısa mı oldu, hiç farkında değilim.» Allah, efendimiz Muhammed'in, (Sal­lallahü aleyhi ve sellem) bütün âl ve ashâbının üzerine salât ü selâm ey­lesin!