- Ölünün ardından yedinci, kırkıncı ve elli ikinci gecesi gibi uygulamaların?

Adsense kodları


Ölünün ardından yedinci, kırkıncı ve elli ikinci gecesi gibi uygulamaların?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Wed 18 February 2015, 06:32 pm GMT +0200
Ölünün ardından yedinci, kırkıncı ve elli ikinci gecesi gibi uygulamaların dini hükmü nedir?

Ölen bir müslümanın usulüne göre yıkanıp kefenlenmesi ve cenaze namazının kılınarak defnedilmesi farzdır (Kasani, Bedaiu’s-Sanai’, I, 300, 306, 318). Bunun dışında yapılması gereken yedinci, kırkıncı ve elli ikinci gün veya bunların duası gibi zaman ve şekle bağlanmış bir görev yoktur. Bunların hiçbir dini dayanağı da bulunmamaktadır. Ancak, sevabı ölen kimsenin ruhuna bağışlanmak üzere her türlü ibadet yapılabileceği gibi çeşitli vesilelerle dua da edilebilir (Buhari, Vesaya, 19; Müslim, Zekat, 15).

Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

sumeyye
Thu 19 February 2015, 12:47 am GMT +0200
s.a.. , evet böyle günlerde halkin kendi arasinda çikarmis oldugu bir gelenek gibi birsey oldu fakat yoktur...Bu günleri konuda da bildirildigi gibi dua ederek , vefat eden kisinin hayrina birseyler yaparak geçirilirse elbette sevaptir..

halim
Thu 5 March 2015, 11:01 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; Bugünler toplumlara has örf adet anane gereğidir ama dinen yapılmasında bir beis yoktur allah rızası için yapılan her dua inşaallah makbuldür ve cenabı hak dualarımızı kabule karin eylesin inşaallah ...

allah razı olsun

RAMAZAN 7/D
Mon 3 August 2015, 01:02 pm GMT +0200
Ve Aleyküm Selam . Amine ecmain ..Yedinci ellinci veya kırkıncı günlerde yapılması gerekenler gibi bir dua yoktur fakat bizler herzaman  Ölülerimizin için dua edelim ve dualarımızı hiç onlardan esirgemeyelim inşALLAH . Rabb'im mekanlarını cennet eylesin .