- Ölüm Meleği

Adsense kodları


Ölüm Meleği

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
saniyenur
Sat 7 January 2012, 07:09 pm GMT +0200
Ölüm Meleği



Yüce Allah şöyle buyurmaktadır: "De ki: Size vekil kılınan ölüm meleği, sizin ruhunuzu alır. Sonra da Rabbinize döndürüleceksiniz." (es-Secde, 32/11) Bu âyet-i kerîme ile Yüce Allah’ın: "Nihayet birinize ölüm gelse, elçilerimiz onun ruhunu alırlar. Onlar eksik de yapmazlar." (el-En’âm, 6/61) buyruğu ile "Allah ölümleri vaktinde ruhları alır. Ölmeyeninkini de uykusunda (alır), Hakkında ölüm hükmünü verdiği (kimselerinki)ni tutar, diğerini ise belirli bir süreye kadar salıverir." (ez-Zumer, 39/42) âyetleri arasında herhangi bir çatışma söz konusu değildir.

Çünkü ölüm meleği ruhun kabzedilip, çıkartılmasını üstlenir. Daha sonra o ruhu ondan rahmet melekleri yahut azap melekleri alır ve ondan sonra onlar o ruh ile ilgili görevli olurlar. Bütün bunlar Yüce Allah’ın izni, kazası, kaderi ve hükmü ile olur. O halde ölüm esnasında ruh’un kabzedilme işinin sözü edenlerden her birisine duruma uygun bir şekilde izafe edilmesi, doğru bir izafedir.

"Layık olan kimseler için kabir azabına, kabir’de Münker ve Nekir’in kişiye Rabbi, dini ve peygamberi hakkında -gerek Rasûlullah -Sallallahü aleyhi ve sellem-den, gerek Ashab-ı Kiram’dan (Allah tümünden razı olsun) gelen haberlere uygun olarak- soru sormalarına da (iman ederiz.) Kabir ya cennet bahçelerinden bir bahçedir yahut ateş çukurlarından bir çukurdur."


Bilal2009
Thu 25 March 2021, 11:47 am GMT +0200
Esselamü aleyküm Rabbim bizleri ilim öğrenen kullarından eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun

Sevgi.
Mon 29 March 2021, 01:41 am GMT +0200
Aleyküm selam. Bilgiler için Allah razı olsun kardeşim

ceren
Tue 20 April 2021, 01:31 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.rabbim bizleri İslam'a tabi olarak hakkıyla yaşayan ve imanı ile ölüp kabir azabından kurtulan kullardan eylesin inşallah...

es-Sabur
Wed 21 April 2021, 06:29 am GMT +0200
Eceli geldiğinde her canlı ölümü tadacaktır vakit geldiğinde ölüm meleği ruhumuzu alacak ve görevini yapmış olacaktır Allah hepimize imanlı ölüm nasip etsin