- Ölmeden önce yapmamız gereken 1 şey

Adsense kodları


Ölmeden önce yapmamız gereken 1 şey

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Fri 4 June 2010, 12:46 pm GMT +0200
Ölmeden önce yapmamız gereken 1 şey!


Yayıncılar da, okuyucuların büyük bir kısmı da böyle kitapları çok sever Eskiden “10 Derste Kız Tavlama Sanatı”, “21 Derste Mat Garantili Satranç”, “Kekinizin İyi Kabarması İçin 800 Altın Kural” tarzında kitaplar modaydı Duvarları pembeye boyalı her evde bu kitaplardan bir kaçına rastlardınız Öyle evlerde ev sahibini bir kenara çekip, “Tuvaletin nerede olduğunu doğrudan söyleyebilir misiniz, yoksa kitaplığınızda ‘Sizi Tuvalete Götürecek 10 Adım’ isminde bir kitap mı var?” diyesim gelirdi
Şimdi bunları geçtik Artık her şey daha sektörel… Biliyorsunuz bu cümleyi de, “Şimdi her şey daha duygusal!” şeklinde kodluyoruz Duygusallığın neyle özdeş hale geldiğine bir bakın! Ama buna alışmak durumundayız Yani bu berbat kurguyu hayatımıza giydirenler bize alışmamız gerektiğini söylüyorlar Onların yeni icatları, “Ölmeden Önce” tarzında seri kitaplar… “Ölmeden Önce Okumanız Gereken 100 Kitap”, “Ölmeden Önce Seyretmeniz Gereken 1000 Film”, “Ölmeden Önce Yemeniz Gereken 92 Herze”, vs… Artık hemen her gün böyle kitaplar çıkıyor ve kitap “market”lerinin vitrinlerinde baş köşeye kuruluyor Eminim bir yerlerinde son kullanma tarihleri de yazıyordur Organik ve hormonlu olarak çeşitleri bulunmasına da hiç şaşırmam
Ben bütün bunları bugünün hayat karakteristiğine uygun “aptalca” gelişmeler olarak görüyorum Elbette bu işi yapıp tonla para kazananların aptal olduğunu söylemek de bir tür aptallık olur Ben de zaten bunu söylemiyorum O zaman neyi kastediyorum? Adımızı tüketici koyarak yılın her günü ruhumuza abuk sabuk kılık kıyafetler giydirmelerine izin vermemize neden olan o beyin boşluğu salgısından sözediyorum İşte ben buna birinci sınıf aptallık diyorum Bunu şöyle de ifade edebiliriz: Bizi aptal yerine koyuyorlar, bizde sırıtarak aptallığın yakışıp yakışmadığını soruyoruz!
Ne aptallık!
Yaşamakta olduğumuz anla, ölüm anı arasındaki süreyi ne yaparak dolduracağımız konusunda bir fikrimizin olmaması, bu aptallık kıyafetinin ruhumuza yakışmasına neden oluyor İnsan neden kuracağı hayali, okuyacağı kitabı, seyredeceği filmi, yiyeceği herzeyi bilemesin ki! Kendi geleceğiyle, kalan kısacık ömür parçasıyla ne yapacağını neden bilemesin ki! İnsan ne tarafa yürümesi gerektiğini neden kitaplardan öğrenmek zorunda olsun ki!
Ama öyle, maalesef öyle…
Gündelik saçma sapan koşuşturmaları, mekanik mesaileri, rutin hayat akışını ellerinden alsanız ne yapacağını bilemeden öylece ortada kalıverecek bir sürü milyar değil miyiz bu yeryüzünün üstünde? Öyle olmasak, içinde debelendiğimiz bu şeye hayat deyip sımsıkı sarılır mıydık? Elimizde sadece bize öğretilen bu kurgu kaldı İnsan olarak biz daha önce neydik? Gökyüzüne bakınca içimizden ne geçirirdik? Maddiyatın asla yolunu kesemeyeceği hangi hayalleri kurardık? Bir yudum iyi demlenmiş çay içtiğimizde bütün benliğimizi kaplayan o sıcaklık neydi? Elektrikler kesilip teknolojinin bütün fişleri çekildiğinde kim olurduk? Öyle kopmalarda içine düştüğümüz o kocaman zamanı nereden hatırlıyoruz?
Velhasıl şunu söylüyorum, o zokaları yutmayın
Ölmeden önce yapılacak tek bir şey var: Yaşamak!
Ama hakkını vererek yaşamak!

Gökhan Özcan

zahdem
Fri 4 June 2010, 01:55 pm GMT +0200
rabbim hakk'a uygun yaşamayı nasib eylesin.

Salihalp
Sat 5 June 2010, 01:36 pm GMT +0200
wayy çok güzelmiş ve sonuna kadar da haklı oldugunu düşünüyorum.yeni ufuklar açtıgınız için teşekkürler..

Rüveyha
Mon 29 June 2015, 10:03 pm GMT +0200
Esselamu Aleykum ve rahmetullah.Gerçektende tek ihtiyacımız yaşamak ama hakkıyla ,ne için geldiğimizi unutmadan yaşamak.Mevlam nasip eylesin,gafletten uyandırsın İnşaAllah.Rabbim razı olsun kardeşim

mevlüdekalınsaz
Wed 1 July 2015, 04:39 am GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah;amin inşallah.
maşallah çok güzeldi,farklı bir bakış açısı olmuş.yazıda bahsedilen zokaları yutmamızın nedeni de düşünme özürlü olmamız olsa gerek herhalde.gerçekten ynei yetişen nesil akletmekten,düşünmekten,araştırmaktan o kadar uzakki,adeta toplum akıllı insana aç.
Rabbim bize verdiği bu yaşam nimetinin hakkını verebilmeyi nasip eylesin inşallah.Allah razı olsun

[Muhammed]
Wed 1 July 2015, 09:16 am GMT +0200
Ve  Alleykümselam Ve Rahmetullah Ve Berekatuh.Rabbim hakkıyla yaşamayı nasip eylesin İnşaAllah.Rabbim bir an olsun bizleri yolundan ayırmasın İnşaAllah.