- Okumanın yaşı yok

Adsense kodları


Okumanın yaşı yok

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Sat 8 August 2009, 12:58 am GMT +0200


Konyalı emekliler 'okumanın yaşı yok' dedirtiyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Emekliler Lokali'nde üyeler, günlerini eğitim ve sosyal faaliyetlerle geçiriyor. Türkiye'nin gündemi yakından takip eden emekliler, güne gazeteleri sinevizyondan okuyarak başlıyor. Ardından trafik, bankamatik, cep telefonu kullanımı gibi bir çok kursa katılan emekliler, okumanın ve öğrenmenin yaşının olmadığını uygulamalı olarak gösteriyor.
Birçok emekli, gününü kahvehanelerde oyun oynayarak geçirirken, Konya Emekliler Lokali üyelerinin faaliyetleri birçok kesimden takdir topluyor. Her sabah aynı saatte lokalde buluşan emekliler, projeksiyondan günlük yayınlanan gazeteleri okuyor. 'Vakit nakittir' diye düşünen 50 emekli, ardından aylık olarak belirlenen değişik kurslara ve gezi programlarına katılıyor.

Daha önce cep telefonu, bankamatik kullanma kursu, İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması, trafik güvenliğine dikkat çekmek için bisiklet turu gibi etkinliklerle gündeme gelen emekliler, şimdi de trafik kuralları eğitimi alıyor. Emekliler, diğer zamanlarda da lokalde toplu halde kitap okuyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine yönelik düzenlediği etkinliklere teşekkür eden emekliler, sosyal etkinlikler ve gezilerle hayatlarının son zamanlarını çok verimli geçirdiklerini kaydediyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise emeklilere yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerin bundan sonra da artarak devam edeceğini ifade ediyor.