- Okuma alışkanlığı internet ortamına taşındı

Adsense kodları


Okuma alışkanlığı internet ortamına taşındı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Thu 22 December 2011, 01:42 am GMT +0200
Okuma alışkanlığı internet ortamına taşındı

Okuma alışkanlığının bilgisayar ve internet ortamına taşındığı ortaya çıktı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun 2011 Nisan ayında yaptığı Hane Halkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması'nın sonuçları açıklandı. Buna göre internet kafelere ilginin azaldığı, internet üzerinden yapılan alışverişlerin arttığı, okuma alışkanlığının bilgisayar ve internet ortamına taşındığı ortaya çıktı.

TÜİK'in açıkladığı verilere göre 2011 yılının ilk üç ayını kapsayan araştırmaya, 16-74 yaş grubundaki internet kullanıcıları katıldı. Bu gruptaki internet kullanıcılarının, interneti en fazla kullandığı yerin yüzde 67,6 ile ev olduğu belirtildi. İşyerleri yüzde 33 ile ikinci sırada yer alırken yüzde 18,7 ile internet kafeler üçüncü oldu. Bir önceki yılın aynı döneminde ise kullanıcıların yüzde 20'sinin internet kafeleri tercih ettiği belirtildi.

OKUMA ALIŞKANLIĞI SANAL ORTAMA TAŞINDI

Araştırma verilerine göre 16-74 yaş grubundaki internet kullanıcılarının yüzde 72,7'si, interneti çevrimiçi haber, gazete ya da dergi okumak için kullanıyor. Yüzde 54,1'lik kısmı ise arama motorlarında sağlıkla ilgili bilgi araması yaptı. Araştırmaya göre kullanıcıların internet üzerinden şahsi kullanım amacıyla mal veya hizmet siparişi verme ya da satın alma oranı 2010 Nisan ayında yüzde 15'ken 2011 Nisan ayında yüzde 18,6'ya yükseldi.

Cihan

reyyan
Thu 22 December 2011, 06:06 pm GMT +0200
İnsanımız en kolay nasılsa ona yöneliyor, anında tüm gazeteler, dergiler ,kitaplar önüne geliyor.İnternet bilgi bakımından bir derya bu durumda kitaplara rağbet azalır mı zannetmiyorum çünkü kitap okumanın zevki pc başında pek mümkün olmuyor.Beyaz ekrana sürekli bakılmıyor maalesef araştırma için kısa okumalar yapılıyor genelde..

SevD@_GüLü
Thu 22 December 2011, 07:05 pm GMT +0200
malesef internet evimize gireli ne gazete nede kitap nede dergi okur olduk çok güzel konuya değinilmiş internet ortamı uzaklaştırıyo okumaktan ......Allah çok çok kitap dergi gazete okuyan kardeşlerimizden etsin bizleri..