- Okullarda İslam dersi verilsin

Adsense kodları


Okullarda İslam dersi verilsin

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Sat 26 February 2011, 04:25 pm GMT +0200
Okullarda İslam dersi verilsin



Proteston Kilisesi'nin eski başkanı okullarda İslam dersi verilmesini istedi!

Alman Protestan Kilisesi'nin eski Başkanı Margot Kaessmann, bu ülkedeki okullarda düzenli olarak İslam din dersi okutulması çağrısında bulundu.

Bochum kentinde Alman Sendikalar Birliği'nin (DGB) tarafından düzenlenen eğitim kongresinde konuşan Kaessmann, Almanya'da 1 milyona yakın öğrencinin din dersi almaya hakkı olduğunu anlattı. Geçen yıl Alkollü araç kullandığı ortaya çıkınca görevinden istifa eden Margot Kaessmann, okullarda İslam din dersinin Almanca ve eğitilmiş öğretmenler tarafından düzenli ders olarak verilmesi gerektiğini anlattı.

Kaessmann, Almanya’daki göçmen ailelerin eğitimden uzak olduğuna dair tartışmalara katılmadığını, göçmenlerin önemli kesimini oluşturan Türk kökenlilerin çocuklarının eğitimine önem verdiğini Alman eğitim sistemini anlamadıkları için hayal kırıklığı ve dışlanmışlık hissine kapıldıklarını belirtti. Alman Protestan Kilisesi'nin eski Başkanı Margot Kaessmann, toplumun eğitim konusunda özellikle sosyal düzeyi düşük olan aileleri desteklemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Milliyet