- Okullar renklenecek bahçede uygulama mescidi olacak

Adsense kodları


Okullar renklenecek bahçede uygulama mescidi olacak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Sat 19 March 2016, 02:53 pm GMT +0200
Okullar renklenecek bahçede uygulama mescidi olacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni inşa edilecek okullara ilişkin tasarımı tamamladı

Yeni inşa edilecek okullar, öğrencilerin zevkine göre tasarlandı. Binalar artık renkli olacak. Okul bahçelerine futbol-basketbol sahası, yeşil alan, salıncak ve tahterevallinin yer aldığı oyun parkı yapılacak.

MEB İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı’nca hazırlanan proje kataloğunda, yeni tasarlanan okulların planları yer aldı. İlkokul için renkli okullar hazırlandı. Bu okullar, 260-720 arasında öğrenci kapasiteli ve 8-24 derslikli tasarlandı.

Okullarda fen ve teknoloji laboratuvarları, çok amaçlı odalar, beden eğitimi salonu, öğrenci kantini, kütüphane, idare odası, rehberlik servisi ve mescit gibi alanlar da yer alacak. Okul bahçelerinde oyun parkı, salıncak, tahterevalli ve yeşil alan da bulunacak.

Ortaokullar 4, 8, 12, 16, 20 ve 24 derslikli olarak hazırlandı. Bu okullarda 360-720 arasında öğrencinin eğitim alması öngörülüyor. Bu okullarda, ilkokullardan farklı olarak teknoloji tasarım, görsel sanatlar atölyeleri ve müzik dersliği de plana dahil edildi.

İmam hatip ortaokullarında diğer okullardan farklı olarak 2 mescit planda yer aldı. Liseler 8, 12, 16, 20, 24, 32 ve 40 derslikli planlandı. 240-960 öğrencinin eğitim alacağı okulların bahçesinde futbol ve basketbol sahası da yer aldı.

Liselerde diğer okullardan farklı olarak fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları da düşünüldü. İmam hatip liselerinde uygulama mescidi alanı da planlandı. Okulların yanına yapılacak pansiyonlar da tasarlandı.

Lütfi Erdoğan-HaberTürk

rabiayldz
Sat 19 March 2016, 03:10 pm GMT +0200
Selamun aleyküm ve rahmatululahi ve berakatuh.Gerçekten çok güzel bir yöntem olmuş.Rabbim nasip ederse imam hatip lisesine gitmek nasip olsun inşAllah.

Allah c.c razı olsun.

Alican 7-B
Sun 20 March 2016, 08:44 pm GMT +0200
Aleyküm Selam ve rahmetullahi ve beraketuh.  Milli Eğitim bakanlığının yaptığı bu uygulama gerçekten çok güzel olmuş. Bu uygulama sayesinde çocukların okula gitme ve ders öğrenme isteği daha da artacak. Rabbim paylaşım için razı olsun.