- Okullar 396 bin fidan Hayat Oldu

Adsense kodları


Okullar 396 bin fidan Hayat Oldu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Tue 31 July 2012, 01:34 pm GMT +0200
Okullar Hayat Olsun' 396 bin fidan kazandırdı

Çocuklara tabiat sevgisini aşılamayı ve ağaçlandırmaya katkıda bulunmayı hedefleyen Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında 2 bin 339 okul bahçesi Milli Eğitim Bakanlığı ve belediyeler tarafından yeniden düzenlendi. Bu kapsamda 17 bin 350 dekarlık alana 396 bin 729 adet fidan dikildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2008 yılında başlatılan ağaçlandırma seferberliğiyle 2,3 milyon hektarlık alanın ağaçlandırılacağını hatırlattı. Seferberlikte son yıla girildiğini ve ilk dört yılda hedefleri aşarak toplam 1 milyon 929 bin hektar alanda ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışması yaptıklarını vurguladı.

Seferberlik çerçevesinde hastane ve sağlık ocağı bahçesi, cami, ibadethane ve mezarlık, karayolu ve köy yolları kenarı ile okul bahçelerinin ağaçlandırıldığına dikkati çeken Eroğlu, "Bu yıl sonunda tamamlanacak seferberlik neticesinde takriben 2,4 milyon hektarlık alanda ağaçlandırma çalışması yapılmış olacak. İncelemelerde bulunmak üzere gittiğim her ilde fidan dikme merasimleri düzenliyoruz. '' ifadelerini kullandı. Ankara aa