- Okul ziliyle enfeksiyon zili de çalıyor!

Adsense kodları


Okul ziliyle enfeksiyon zili de çalıyor!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sun 18 September 2011, 10:30 am GMT +0200
Okul ziliyle enfeksiyon zili de çalıyor!



Uzmanlar okulların açılmasıyla çocukların birbirine bulaştıracağı hastalıklara karşı korunma ve tedavi yollarını anlattı

Yeni eğitim yılı pazartesi günü başlarken veliler ve okul yönetimlerinin hastalıklara karşı da koruma kalkanlarını hazırlamaları lazım. Zilin çalmasıyla birlikte enfeksiyonlar da kapıya dayanacak.

Uzmanlar, okul ve kreşlerde, çocukların yakın temasta olmasının hastalıkları kolayca yaydığını hatırlatıyor. Medical Park Bahçelievler Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hayri Gözlükgiller, okul döneminde çocuklarda görülen enfeksiyon hastalıklarının arttığına dikkat çekti:

“Okula başlayınca artan hastalıklar, hem onlar hem de aileleri için ciddi birer sorun oluyor. Her ne kadar okul döneminde çocukların hastalanması ve hatta ateşlenmesi onların bağışıklık sisteminin gelişmesi için gerekli olsa da, sık rahatsızlanması bir tehlike işareti de olabilir. Üstelik derslerinden geri bırakıyor. Okul döneminde sık sık soğuk algınlığı, gribal enfeksiyon ve üst solunum yolu enfeksiyonları görülüyor. Gerekli önlemler alınarak risk azaltılabilir.”

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız da yeni eğitim ve öğretim döneminde okullardaki enfeksiyon hastalıklarına karşı tedbir aldıklarını söyledi. Alınan tedbirler kapsamında İl Milli Eğitim, İl Sağlık Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşları ortaklaşa çalışarak okullarda genel sağlık, göz taraması, diş taraması gibi sağlık taramalarını arttırdı. Okullarda salgın hastalıkların engellenmesi için ilaçlamalar yapılarak daha steril bir ortam sağlandı.

Göz sağlığına dikkat
Bu arada uzmanların okul başlarken dikkat çektiği bir konu da çocukların göz sağlığı. Erken tedavi edilemeyen görme sorunları ileride büyüyebileceğinden çocuk yaşlarda göz şikâyetlerine dikkat edilmesi öneriliyor. Görme tembelliği, şaşılık ve renk körlüğü gibi önemli sorunların erken tanısı için düzenli muayene gerekiyor.

Destekleyici tedaviler
Çocukların sıvı alımını artırın.
Sigaraya maruz kalmasını önleyin.
Serum fizyolojik ile burnunu temizleyin.
Ateş, huzursuzluk varsa ağrı kesici ve ateş düşürücü verilebilir. Viral enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik bakterilerde direnç gelişimine yol açar. Bu yüzden antibiyotik sadece doktor önerisiyle kullanılmalıdır. Vitamin C kullanımı hastalığın sıklığını önlemez, hatta uzun süre yüksek doz ishal gibi yan etkilere yol açabilir.

Hastalıklardan korunma yolları
Eller sık sık yıkanmalı.
Havalandırması iyi olmayan yerlerden uzak durulmalı.
Mevsime uygun giyinmeli.
Salgınlardan korunmak için kalabalık ortamlardan kaçınılmalı. Her yıl ekim- kasım aylarında grip aşısı yaptırılmalı.
Kalem, kitap, bilgisayar ve bardak gibi özel eşyalar ortak kullanılmamalı. Mendiller tek kullanımlık olarak tüketilmeli.
Bol miktarda meyve, sebze ve su tüketilmeli.
Düzenli olarak uyumaya dikkat etmeli.

Radikal

sumeyye
Sun 18 September 2011, 12:01 pm GMT +0200
Esselamu aleykum , okullar açılmadan bu uyarilari çocuklarımızın sağlığı açısından dikkat etmek gerekli..Haber için Allah razı olsun kardeşim.

Eslemnur
Sun 18 September 2011, 10:53 pm GMT +0200
Baslıkta kı zıl dogal olarak bızlerın cok sevdıgı tenefusu hatırlatıyor.. yegenım bu sene ılk defa krıse gıdecek ve okulda en cok neyı seversın sorumuza verdıgı cevap tenefus oldu.. bılınclı bır cekılde egıtılmıs cocukların enfeksyona karsı tedbırlı olacagını dusunuyorum.. cocuk sorumluluk sahıbı degılse o noktada sıkıntı olur.. Rabbım hem maddı hem manevı mıkroplardan korusun..

saniyenur
Mon 19 September 2011, 08:57 pm GMT +0200
Allah razı olsun paylaşım için. Aileler ve öğretmenlere bu konuda büyük görevler düşüyor. Temizlik kuralları sık sık hatırlatılmalı öğrencilere ve en önemlisi sevdirilmeli.