- Okul kantininde cips yerine meyve

Adsense kodları


Okul kantininde cips yerine meyve

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Wed 21 September 2011, 12:23 pm GMT +0200
Okul kantininde cips yerine meyve

  Yeni eğitim dönemiyle birlikte okullarda obeziteyle mücadele de başladı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in talimatı doğrultusunda kantin raflarını gazlı içecekler yerine süt, meyve ve meyve suları doldurdu.
Çocukların en çok satın aldığı cipslerin yerini de muz ve elma aldı. Uygulama, öğrencilerden çok veli ve öğretmenleri sevindirdi. Anne-babalar, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirirken bazı öğrenciler, sınırlı da olsa bu ürünlerin satışının serbest kalmasından yana olduklarını söyledi. Velilerden Zülfiye Bağ, "Çocuklarımızın beslenmelerini sadece evde kontrol edebiliyorduk. Harçlıklarını kantinlerde satılan zararlı gıdalara harcıyorlardı. Bu uygulama, çocuklarımızın sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmasına yardımcı olacak." diye konuştu.

zaman

reyyan
Thu 22 September 2011, 05:37 am GMT +0200
Çok güzel bir düzenleme olmuş, çocuklar o yaşlarda katkılı gıdalar alarak obezite hastalığına yakalanıyorlar cipsi insanın yedikçe yiyesi geliyor alışkanlık da yapabiliyor.En güzeli doğal yollardan beslenmek...

mavi derinlik
Sat 24 September 2011, 11:34 pm GMT +0200
    Kendiliğinden düzelmez tüm bu şikayet sebebi konular.. Devlet elinden geleni yapmak için güzel bir adım atmış durumda.. Bu çabaların başarısı için velilerinde üzerine düşenleri yapmaları mecburidir... İnşaallah hayırlsı ile başarı sağlanır.. Allah razı Olsun paylaşım için..

sumeyye
Sun 25 September 2011, 12:39 am GMT +0200
Esselamu aleykum ; güzel bir uygulama olmuş çocukların gelişimi açısından insaallah bütün okullar dikkat ederler..Rabbim razı olsun.

saniyenur
Sun 25 September 2011, 10:24 am GMT +0200
Ve aleykumusselam. Gerçekten çok hayırlı bir uygulama olmuş. Rabbim razı olsun.