- Öğretmenlerin bacakları tehlikede

Adsense kodları


Öğretmenlerin bacakları tehlikede

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Thu 26 May 2011, 01:58 pm GMT +0200
Öğretmenlerin bacakları tehlikede


Uluslararası Bacak Sağlığı Merkezi’nin düzenlediği ankete göre, öğretmenlerin yüzde 66’sı sürekli yorgun, ağrılı ve şişmiş bacaklardan şikayetçi.
Vücudun bütün yükünü taşıyan bacakların işi oldukça zor, uzun süre ayakta durmak veya oturmak bacakların başlıca düşmanı varisi tetikliyor. Kalbe en uzak noktada olan bacakların bir diğer sorunu da gün boyunca ayaklarda oluşan sıvı birikiminin neden olduğu damarsal problemler. Bu yüzden devamlı ayakta duranlar ya da sürekli oturanlar zaman içinde daha büyük problemlerle karşılaşmadan erken teşhis için vücudun uyarılarını dikkate almalı.

SPOR YAPMAKTAN KAÇINIYORLAR

Uluslararası Bacak Sağlığı Merkezi’nin düzenlediği anket sonuçlarına göre, öğretmenlerin bacak sağlığı günlük yaşamlarını büyük oranda etkiliyor. Öğretmenlerin yüzde 66’sı sürekli olarak yorgun, ağrılı ve şişmiş bacaklardan şikayetçi olduklarını belirtiyor. Öğretmenlerin yüzde 28’i bu yüzden çeşitli organizasyonlardan, yüzde 38’i ise yaz aylarında bacaklarının görünümünü nedeniyle etek veya şort giymekten kaçındıklarını söylüyor. Ayrıca öğretmenlerin yüzde 32’si bacaklarındaki sorunlardan dolayı spor yapamadıklarını belirtiyor.

KIRMIZI ÜZÜM YAPRAĞININ ETKİSİ

Araştırma sonuçlarına göre bacak sağlığını tehdit eden kronik venöz yetmezliğin erken belirtilerinin rahatlatılması ve tedavi edilmesinde kırmızı üzüm yaprağı ekstresi yararlı olabiliyor. Şişliği azaltırken, mesleğiniz gereği uzun süre ayakta duruyor veya oturuyor olsanız bile bacaklardaki kan akışını normal seviyede tutuyor. Bu sayede günlük yaşantınızı olumsuz etkileyebilecek bacak yorgunluğu, ağrı ve ödem oluşumunu engelliyor.


Ntvmsnbc