- Öğretmenlere de başörtüsü serbest olsun

Adsense kodları


Öğretmenlere de başörtüsü serbest olsun

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Thu 29 November 2012, 01:55 pm GMT +0200
Öğretmenlere de başörtüsü serbest olsun


Demokrat Eğitimciler Sendikası Başkanı Gürkan Avcı, öğrencilerin de öğretmenlerin de kıyafet serbestliğine sahip olması gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğrencilerin okul kıyafetlerini düzenleyen yönetmeliği tümden değiştirerek, imam hatip öğrencilerine başörtüsü özgürlüğü, diğer öğrencilere de belirli sınırlar dâhilinde istedikleri kıyafetleri giyebilmesine fırsat veren reformunu desteklediklerini ifade eden Avcı, kıyafet serbestliğinin yalnızca öğrencilerle sınırlı kalmamasını, öğretmenleri de kapsaması gerektiğini söyledi.
 
CNN Türk'teki 5N1K programına katılan Avcı, öğrencilerin kendilerini rahat hissedebilmesi ve psikolojik gelişim sürecini sağlıklı geçirebilmesi açısından kıyafet özgürlüğünün önemli olduğunu belirterek, belirli sınırlar içerisinde herkesin istediği gibi giyinebilmesi gerektiğini kaydetti.
 
TEK TİP KIYAFET ÖĞRENCİYİ OKULDAN SOĞUTUYORDU

Avcı, Eğitim psikolojisiyle ve pedagojiyle uyuşmayan tek tip kıyafet uygulamasının, gelir düzeyi farkını yansıtmama ve yine okullarda kural ve disiplin oluşturduğu yönünde ki iddiaları gerçekçi bulmadığını kaydederek, tek tip kıyafet uygulamasının eğitimde ‘monolitik’ bir kültürel kimlik oluşturmak ve antidemokratik öykünmeler oluşturma gibi sakıncalı bir sonuçları olduğunu belirtti.
 
Avcı, “Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi özgürleştirmeden, eğitim sistemini soğuk savaş dönemlerine has baskı ve ritüellerin, dogma ve anlayışların makûs sonuçlarından kurtaramayız. Öğrenci ve öğretmenlerin serbest kıyafetlerle ve rengârenk giysilerle okullara gelerek, okullarımızı çiçek bahçesine çevirmesini istiyoruz. Özgür okul istiyoruz. Demokratik bir eğitim sistemi istiyoruz” dedi.

hafiza aise
Thu 29 November 2012, 05:12 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh ; öğrenciler için kılık kıyafet serbestiyesini istemem açıkçası. Tam bir kargaşa çıkar. Öğrenci olduğu belli olsun. Ama öğretmenler için başörtüsü serbestliği inş uygulanır. Hocalarımızda rahat rahat yapsınlar görevlerini.

ehlidunya
Thu 29 November 2012, 05:21 pm GMT +0200
Ve aleyumselam rahmetullahi ve berekatuh;öğrenci kardeşlerimize kıyafet serbestisi olduğu gibi öğretmenlerede olması

gerekir. Bir öğretmen kardeşimiz başörtüsüyle sınıfına girip ders anlatmalı aynı şekilde öğencilerde hocaları gibi başları

kapalı bir şekilde dersi dinlemelidirler bunda artık sıkıntı olmamalı cenabı hak idarecilerin kalbine hidayet versin onları ıslah

eylesin ...

reyyan
Thu 29 November 2012, 06:53 pm GMT +0200
Artık milletimiz kılık kılayefeti bırakıp ( dış görünüş), beyinlere baksalar ne güzel olur bu gibi basit olaylar yüzünden büyük işleri kaçırdığımızın farkına ne zaman varacağız milletin başörtüsüyle uğraşmak kime ne kazandırır ilmi bir terakki mi bence sadece kamuoyunu oyalamak uyutmak başka bir şey değil...

saniyenur
Fri 30 November 2012, 08:34 pm GMT +0200
Bana göre kılık kıyafet serbetliği öğretmenlere verilmeliydi, tek tip kıyafet giymeli ki öğrenci öğrenci olduğu belli olsun..