- Öğretim elemanlarını cezbedecek vaat!

Adsense kodları


Öğretim elemanlarını cezbedecek vaat!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Thu 27 October 2011, 11:28 pm GMT +0200
Öğretim elemanlarını cezbedecek vaat!

ABD'de yaşayan hayırsever Dr. Naci Eren, memleketi Kütahya'nın Simav ilçesindeki fakültenin öğretim elemanı eksikliği yüzünden kapanmaması cezbedici bir vaatte bulundu.

ABD'de yaşayan hayırsever Dr. Naci Eren, memleketi Kütahya'nın Simav ilçesindeki fakültenin öğretim elemanı eksikliği yüzünden kapanmaması için göreve başlayacak akademisyenlere ev ve otomobil vaadinde bulundu.

Dr. Eren, mühendislik kökenli öğretim elemanı bulunamadığı için iki yıldır öğrenci alınmayan ve kapanma tehlikesiyle karşı karşıya gelen Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknoloji Fakültesinin durumu hakkında bilgi almak amacıyla DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan'ı makamında ziyaret etti.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan'ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Dr. Eren, yaklaşık 3 yıl önce DPÜ Simav Teknoloji Fakültesine iki blok inşa ettirerek bağışladığını hatırlattı.

Teknik Eğitim Fakültesi adıyla faaliyet gösteren yükseköğretim biriminin iki yıl önce teknoloji fakültesine dönüştürülmesinin ardından mühendislik kökenli öğretim elemanı sorunu yaşandığını ifade eden Dr. Eren, gereken nitelikte öğretim elemanları bulunamazsa fakültenin kapanacağını üzüntüyle öğrendiğini kaydetti.

Bu üzüntünün kendisini adeta kahrettiğini ifade eden Dr. Eren, ''İlçemize gelecek mühendislik kökenli öğretim elemanlarına dayalı döşeli 4 katlı apartmanımı kira bedeli almadan tahsis edeceğim. Bunun yanında belediyenin desteğiyle birer otomobil vereceğiz'' dedi.

Dr. Eren, birkaç gün sonra ABD'ye döneceğini ve sorunun giderilmediğini görmeden gitmek istemediğini ifade ederek, hayırsever kişi ve kuruluşlardan da destek talebinde bulundu.

Prof. Dr. Karaaslan ise kendisinin de bu duruma üzüldüğünü belirterek, öğretim elemanı bulunması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini kaydetti.

haber7