- Öğrenciler, gönül köprüleri kurmak için yola çıkıyor

Adsense kodları


Öğrenciler, gönül köprüleri kurmak için yola çıkıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Mon 19 April 2010, 12:59 am GMT +0200


Farklı illerde yaşayan öğrenciler, şehirleri arasında gönül köprüleri kurmak için 20 Nisan'da yola çıkıyor

Beş gün sürecek olan gezide, öğrenciler 3 gün Milli Eğitim Müdürlükleri, 2 gün ise misafir edilecekleri aileler tarafından gezdirilecek.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzasıyla Gönül Köprüsü Projesi konulu bir genelge yayınlandı. Genelgede, şehirde yaşayanların kırsal hayatı, kırsal kesimde yaşayanların da şehir hayatını tamanımalarına imkan vermek düşüncesiyle Gönül Köprüsü Projesi'nin hayata geçirildiği belirtildi.

Projenin amacının, genç nesillerin, yaşadıkları yere göre coğrafi ve ekonomik farklılıkları olan diğer yerleri görerek ülkelerini daha yakından tanımalarını sağlamak, değişik illerde yaşayanlar arasında sevgi, arkadaşlık, paylaşma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmek olduğu kaydedildi.

İlköğretim okullarının 7. ve 8. sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının 9., 10. ve 11. sınıflarında öğrenim gören öğrenciler, 20 Nisan-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek 5 günlük gezilerde, 3 gün Milli Eğitim Müdürlüklerince, 2 gün de misafir edilecekleri aileler tarafından gezdirilecek. Gezilere, her ilden yaklaşık 200 öğrenci katılacak.
Öğrenciler, gittikleri illerin müzelerini, tarihi yer ve doğal güzelliklerini ziyaret edecek. Göl, baraj olan ve denize kıyısı bulunan illerde öğrencilerin buralara götürülmeleri sağlanacak. Çevre ve Orman Bakanlığı, il müdürlükleri ile işbirliği yapılarak, öğrencilerin doğaya dikkatlerinin çekilmesi ve çevre bilinçlerinin gelişmesi amacıyla her öğrencinin bir ağaç dikmesi sağlanacak. Böylece, her ilde Gönül Köprüsü Ormanı oluşturulacak.
Her il, geziye katılan öğrenciler arasında anı ve fotoğraf yarışması düzenleyecek. 2010-2011 eğitim öğretim yılı başında ilk üç dereceye girenlere ödüller verilecek.

Çiçekler
Mon 19 April 2010, 10:05 pm GMT +0200
birbirlerinin yaşadıkları ortamı tanıyıp kendi hallerininin mukayesesini yaparlar değişik yer tarih insan çok güzel bir uygulama bence geçen yılda vardı