- Öğrenciler din dersini camide işledi

Adsense kodları


Öğrenciler din dersini camide işledi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sun 4 December 2011, 12:14 am GMT +0200
Öğrenciler din dersini camide işledi

'Cami Çocuk Buluşması' projesi kapsamında öğrenciler, din kültürü dersini camide işledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hayata geçirilen 'Cami Çocuk Buluşması' projesi kapsamında Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Sevim Aras İlköğretim Okulu öğrencileri, din kültürü ve ahlak bilgisi dersini camide işledi.

Öğrenciler, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni İsrafil Torun nezaretinde Fahri Altan Camii'nde uygulamalı ders yaptı. Camiyi yaptıran hayırsever işadamı Zeki Altan çocuklara eserin mimarisi hakkında bilgi verdi. Fahri Altan Camii din görevlisi Tekin Karayel öğrencilere, 'İbadetlerimi Öğreniyorum' adlı kitabı dağıtırken, Polatlı Müftüsü Mehmet Muslu da cami ve namaz hakkında bilgiler aktardı.

Müftü Muslu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda başlattığı 'Cami ve Çocuk Buluşması'nın ikincisini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Amaçlarının öğrencilere Allah'ın evlerinin birer şubesi olan camilerin tanıtılması olduğunu belirten Muslu, "Geleceğin Müslümanları olarak yaşayacak olan bu yavrularımız inşallah, bu camilerimizi tanırlarsa cami ile barışık bir şekilde yaşarlar. Allah'ın razı olacağı şekilde yaşamlarını sürdürürler. Ben bütün öğrencilerimize, sadece din kültüre ve ahlak bilgisi dersinde değil, diğer derslerinde de başarılar diliyorum." dedi.

İslam'ın ilk emrinin 'oku' olduğunu ve çocukların da bunu gerçekleştirdiğini vurgulayan Muslu, "Çocuklarımız camimizle tanışıyorlar. Ben sevgili yavrularımızı yaz Kur'an kurslarımıza da bekliyorum. Din görevlilerimiz de çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim'i, namazın nasıl kılındığını, sureleri, duaları öğretecektir." ifadelerini kullandı.

Cihan