- Öğrenci tablet kitapta animasyon ve videolu eğitim alacak

Adsense kodları


Öğrenci tablet kitapta animasyon ve videolu eğitim alacak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Wed 26 October 2011, 11:03 pm GMT +0200
Öğrenci tablet kitapta animasyon ve videolu eğitim alacak

Fatih Projesi'yle 3 yıl içinde tamamen elektronik eğitime geçmeye hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilere dağıtacağı tablet bilgisayarlarda Zenginleştirilmiş Kitap'la (z-kitap) eğitim yapacak.
Öğrenciler, z-kitap'la tüm ders kitaplarının içeriklerine dijital ortamda ulaşabilecek. Dersler, video, fotoğraf, grafik, harita ve animasyonlu filmlerle işlenecek.

Tablet bilgisayarlarla dersler, animasyon, video, ses, fotoğraf, harita, grafik, tablo, simülasyon gibi öğelerle artık daha eğlenceli ve eğitici hale gelecek. Öğrencilere dağıtılması planlanan tablet bilgisayarlarda işlenecek ders kitaplarının tamamını içeren z-kitap, Talim ve Terbiye Kurulu'nca onaylanarak hayata geçecek. Z-kitap'la okuldaki derslerin eskiye nazaran daha renkli, eğlenceli ve eğitici olacağını belirten Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan, "Bu kitapta, öğrencinin başka linklerden alabileceği artı bilgiler, öğretmenin ekleyeceği birtakım yeni bilgiler yer alacak. Öğrencinin konuyu daha çabuk kavraması, daha iyi anlaması sağlanacak." diye konuştu. Geliştirilme çalışmaları süren z-kitap'la öğrenciler, dijital ortamda tüm ders içeriklerine ulaşabilecek. Öğrenci istediği zaman okulda, evde, arabada, dışarıda her yerde zenginleştirilmiş içerikle etkileşme imkânı bulacak. Derslerin içerikleri, kazanımları destekleyici nitelikte, pedagojik ilke ve uygulamalara uygun, bilimsel ve güncel olacak. İlgi çekici bir tasarım ve görsel malzeme ile içeriğin uyumuna ise dikkat edilecek. Z-kitap'ta ölçme ve değerlendirme bölümü de yer alacak. Talim ve Terbiye Kurulu tarafından kabul edilen ve okutulan ders kitaplarındaki mevcut sorular kullanılacak. Ölçme değerlendirme bölümündeki yükümlülük bu soruların etkileşimli hale getirilmesi ile sınırlı olacak. Doğru-yanlış tipi sorularda öğrenciden doğru ya da yanlış ifadesini seçmesi istenecek. Boşluk doldurmalı sorularda, boşluğa gelebilecek ifadeler verilecek ve öğrencinin sürükleyerek yerleştirmesi sağlanacak. Açık uçlu sorularda, öğrencinin veri girişi yapması istenmeyecek. Öğrenciye açık uçlu sorular dışında, olumlu veya olumsuz geri bildirimler verilecek.

zaman