- Of tarihi Kuran merasimine hazırlanıyor

Adsense kodları


Of tarihi Kuran merasimine hazırlanıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
neslinur
Thu 5 August 2010, 12:49 am GMT +0200



Of, tarihi bir icazete ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Aşere, Takrip ve Tayyibe icazeti 5 Ağustos'ta Of Çarşıbaşı Camii'nde yapılacak.


Kıraat ilminin yaşatılması amacı ile yapılan çalışmaların neticesinde Of'ta tarihi bir icazet yapılacak.

Of'un yetiştirdiği en büyük alimlerden biri olan merhum Reis-ül Kurra Mehmet Rüştü Aşıkkutlu'nun talebelerinin gayretleri ile dört yıldır devam eden çalışmalar neticesinde, Rize'nin Kalkandere ilçesinde ve Of'un Cumapazarı Beldesinde kıraat ilmi alan değerli din görevlisi 14 imam, görkemli bir icazet merasimi yaşatacaklar.

Kıraat ilmi çalışmaları M.Nurullah Dindar Hoca'nın önderliğinde Of ve çevresinde devam ediyor. Son yıllarda kıraat ilmine olan ilginin oldukça sevindirici olduğunu belirten Dindar, ''10-15 yıl öncesine kadar çok az olan bu çalışmaların son yıllarda istenilen seviyeye gelinemese de bir hayli fazlalaşması bizleri sevindirmektedir'' diye konuştu.

En son 2007 yılında Balaban Beldesi Merkez Kur'an Kursu'nda yapılan bu tür icazet merasimi daha önce 1969 yılında merhum Mehmet Rüştü Aşıkkutlu hocaefendi tarafından yapılmıştı.

Nurullah Dindar hoca ve kursiyerler, 5 Ağustos 2010 Perşembe günü Saat 09:30'da Of Merkez Çarşıbaşı Camii'nde yapılacak olan tarihi icazet merasimine tüm bölge halkının davetli olduğunu ifade ettiler.