- Norveç Kraliçesinin Ayasofya ilgisi en üst seviyede

Adsense kodları


Norveç Kraliçesinin Ayasofya ilgisi en üst seviyede

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Tue 29 October 2013, 02:55 pm GMT +0200
Norveç Kraliçesinin Ayasofya ilgisi en üst seviyede



Kraliçesi Sonja, "Ayasofya hep ilgi alanımızın en üst seviyesinde yer aldı" dedi

Norveç Kraliçesi Sonja, "Ayasofya hep ilgi alanımızın en üst seviyesinde yer aldı" dedi.

Kuzey Avrupa ülkesi Norveç’in Kralı 5’inci Harald ve eşi Kraliçe Sonja, Türkiye'ye geliyor. Hürriyet'ten Nilgün T. Gümüş'e konuşan kraliçe "Ayasofya ve Boğaz’ı çok merak ediyorum" dedi.

Norveç Sarayı’na gelin giden ilk halktan biri olan Kraliçe Sonja, herkesin gönlüne taht kurmuş bir kraliçe. Türkiye ziyaretiyle ilgili olarak “Sanat tarihi okudum. Ayasofya hep ilgi alanımızın en üst seviyesinde yer aldı. Çeşitli kaynaklardan çok şey okudum. Ama şimdiye kadar hiç görmedim. Özellikle Ayasofya ve Boğaz’ı çok merak ediyorum” şeklinde konuştu.

risale haber

ebu avane
Tue 29 October 2013, 05:42 pm GMT +0200
Esselamü Aleyküm; Ayasofya geçmişi eski bir kilise olup 29 Mayıs 1453′te (Hicri  857′de) İstanbul fethedilince, Fatih Sultan Mehmet Han Ayasofya’nın camiye çevrilmesini emretmiş ve fethi takiben ilk Cuma namazı burada Akşemseddin hazretleri tarafından kıldırılmıştır. Cumhuriyetin ilanından sonra tekrar müzeye çevrilmiştir. Bu kadar ilgiye muhatab oluşu şaşırtıcı değil.

Rüveyha
Wed 30 October 2013, 08:26 am GMT +0200
Ayasofya hem mimarisiyle , hem geçmişiyle dillere destan...Bir çok ülkenin  hayranlık beslediği bir mimari..İnşaAllah bizlerde kıymetini bilir , geleceğe taşıyabiliriz..