- Nikotin tedavisi obeziteyi önleyebilir

Adsense kodları


Nikotin tedavisi obeziteyi önleyebilir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Sun 19 June 2011, 03:53 pm GMT +0200
Nikotin tedavisi obeziteyi önleyebilir


Yale Üniversitesi'nden bilim adamları sigara içenlerin beyinlerinde açlık hissini azaltan bir nöron tespit ettiler.
Science (Bilim) isimli akademik dergide yayımlanan araştırmada, fareler üzerinde yapılan deneyler sonucunda, nikotinin beyindeki doyma hissi veren bir nöronu harekete geçirdiği bulgusuna yer verildi.

Söz konusu nöronlar, sigara içme isteği yaratan nöronlardan farklı. Araştırmanın ulaştığı sonuç, nikotin tedavisinin aşırı beslenme sorunlarını azaltabileceği yönünde...

AÇLIK DA, SİGARA İSTEĞİ DE YOK

Yale Üniversitesi merkezli araştırma ekibinden Profesör Marina Picciotto, ulaştıkları bulguların büyük faydaları olabileceğini söyledi.

Profesör Picciotto, nikotin içeren bir ilaç sayesinde tokluk hissi veren nöronlar harekete geçirilirken sigara içme isteği yaratan nöronların etkilenmeyebileceğini söyledi.

YAN ETKİLERİ İNCELENMELİ

"Bu, açlık hissi bastırılırken, sigara isteği ortaya çıkmayabilir anlamına geliyor" diyen Profesör Picciotto, yine de ilacın yan etkilerinin incelenmesi gerektiğini ekledi.

Özellikle nikotinin yol açtığı kan basıncının yükselmesi gibi etkilere dikkat çeken Picciotto, "bu tip yan etkilerin önlenebilmesi halinde aşırı kiloluluk gibi büyük bir sağlık sorun karşısında önemli bir adım atılmış olacaktır" dedi.

Ntvmsnbc