- Nijerya'daki Kur'an kursuna Almanya'daki Türklerden destek

Adsense kodları


Nijerya'daki Kur'an kursuna Almanya'daki Türklerden destek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Thu 8 December 2016, 02:55 pm GMT +0200
Nijerya'daki Kur'an kursuna Almanya'daki Türklerden destek

Almanya'daki Türkler, Nijerya'daki bir Kur'an kursuna maddi yardımda bulundu.Almanya'daki Türkler, Nijerya'daki bir Kur'an kursuna maddi yardımda bulundu.Adamder Derneği ve Abuja-Istanbul Dostluk Derneği aracılığıyla yapılan yardım, Abuja'nın Apo ilçesindeki bir Kur'an kursuna ulaştırıldı.Yardım çerçevesinde Kur'an kursunda eğitim gören çocuklara kitap hediye edildi, kurs binasının eksikleri giderildi.Adamder Derneği ve Abuja-İstanbul Dostluk Derneği Temsilcisi Fatih Emin Danışan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Almanya'da yaşayan Türklerin desteğiyle Nijerya'nın başkenti Abuja'da bir Kur'an kursunun eksiklerini giderdik." dedi.Eğitim verilen binanın çok eksiği olduğuna dikkati çeken Danışan, "Kurs binasının zeminini yeniden onardık, ayrıca binanın camlarını ve kapılarını yeniledik." ifadesini kullandı.Danışan, Kur'an kursuna giden öğrencilere kitap da hediye ettiklerini aktararak, "Bu kursa yaklaşık 150 öğrenci katılıyor. Bu öğrencilerin birçoğu uzak köylerden kilometrelerce yol yürüyerek buraya geliyor. Onların eğitimine küçük de olsa katkımızın olması bizim için çok önemli." diye konuştu.Kursa bir öğretmen de istihdam ettiklerini belirten Danışan, çocukların İslam dinini doğru bir şekilde öğrenmesine katkı sağlayacak öğretmenin maaşının, Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan Türklerin gönderdiği yardımlarla ödediklerini söyledi.Abuja genelinde üç Kur'an kursuna daha destek verdiklerini belirten Danışan, toplamda 500'e yakın öğrencinin ihtiyaçlarını giderdiklerini sözlerine ekledi.

AA

cihanbag
Thu 8 December 2016, 03:28 pm GMT +0200
 paylaşandan allah razı olsun amin ihtiyaç ahiplerine yardım yapmalıyız zamanı gelince  onlarda bize yardım
eder rabbim dualarımızı kabul etsin amin .

muratb8
Thu 8 December 2016, 04:40 pm GMT +0200
Müslüman müslüman olmayan kardeşlerimizi müslüman yapmaya çalışmalıdır ki onlarda öbür dünyada cennette olabilsin.

ertuğruld7
Thu 8 December 2016, 06:54 pm GMT +0200
Bismillah...
Bizler her zaman yapılmakta olan kuran kurslarına Allah cc. rızası için yardım edelim inşallah.
Allah cc. razı olsun.

ceren
Thu 8 December 2016, 08:12 pm GMT +0200
Aleykumselam.Rabbim bizleri islam icin iman icin hizmet eden ve musluman kardeşlerinin ihtiyaclarini gideren kullardan olalim inşallah...

Bilal2009
Thu 8 December 2016, 08:18 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri Allah için maddi manevi hizmet edenlerden eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun

Alican B8
Thu 8 December 2016, 09:32 pm GMT +0200
Selamun aleyküm ve rahmetullahi ve beraketuhü. Türk'ün Türk'ten müslümanın müslümandan başka yardım edeni yoktur. Rabbim Almanya'da bulunan ve bu kuran kursuna yardım eden kişilerden razı olsun. Rabbim paylaşım için razı olsun.