- New York polisi camileri terör yuvası ilan etmiş

Adsense kodları


New York polisi camileri terör yuvası ilan etmiş

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Thu 29 August 2013, 12:58 am GMT +0200
New York polisi camileri terör yuvası ilan etmiş



New York Emniyet Müdürlüğü'nün herhangi bir suç işareti olmamasına rağmen, şehirdeki camileri "terör yuvası" kategorisine aldığı ortaya çıktı

New York Emniyet Müdürlüğü'nün herhangi bir suç işareti olmamasına rağmen, şehirdeki camileri "terör yuvası" kategorisine aldığı, vaazları kaydederek ilgili birimlere iletmesi ve imamlar hakkında ajanlık yapması için muhbirler görevlendirdiği ortaya çıktı.

Associated Press haber ajansının elde ettiği gizli belgelere ve gerçekleştirdiği görüşmelere göre, 11 Eylül saldırılarının ardından New York polisi şehrin çeşitli yerlerindeki camilerle ilgili 10'dan fazla "terörizm girişimi soruşturması" başlattı.

TEI kısa adıyla bilinen bu soruşturmalar kapmasında polis terör hücrelerini araştırıyor. Bir caminin "terörizm girişimi" olarak nitelendirilmesi, kapıdan içeri giren herkesin bir soruşturmanın ve izleme operasyonunun hedefi olabileceği anlamına geliyor.

Birçok TEI yıllar boyunca devam ediyor ve polislere bir kişiyi, grubu ya da mekanı herhangi bir resmi suçlama olmadan izleme şansı veriyor.

FBI BİLE KARŞI

Associated Press'in elindeki belgeler New York polisinin "terörist avı" kapsamında sayısız masum Müslüman hakkında soruşturmalar yürüttüğü anlamına geliyor. Federal yetkililer ise bir camiyi TEI kapsamına almanın çok saldırgan bir strateji olduğunu bu nedenle FBI tarafından kesinlikle uygulanmadığını ifade ediyor.

Ajansın haberine göre, söz konusu strateji kapsamında New York Emniyet Müdürlüğü camilere gizli görevde memurlar gönderdi, camilerin ve Brooklyn merkezli bir Arap-Amerikan örgütünün idari kurullarına muhbirler soktu.

Hürriyet

ebu avane
Thu 29 August 2013, 01:02 am GMT +0200
O kadar korkuyorlar demek ki ... Bu denli önleme gerek duyduklarına göre... Rabbim o ülkelerde yaşayan kardeşlerimzin yanında olsun inşALLAH.

admin
Thu 29 August 2013, 04:18 pm GMT +0200
kötü söz sahibine aittir kendisi terörcül hareketler izleyen ve destekleyen ulkeden bundan başkası beklenemezdi.

Rüveyha
Thu 29 August 2013, 09:21 pm GMT +0200
Yazık, yeter artık islamla uğraştıkları..Camilerimizden ne istiyorlar bilmiyorum..Ama canları iyi bir azap istiyor olsa gerek..Allahta dünyada iyi istenirse iyi, kötülük istenirse kötülük verir..Selametleri için dua etmiyorum, sadece müslümanlardan , ibadethanelerimizden uzak dursunlar kafi...

cerendemir
Fri 30 August 2013, 12:32 am GMT +0200
Birileri ne kadar doğru yapar ve savunursa o kadar da göze batar,tepki toplar.Bizler Müslüman olarak ölene kadar ibadet edeceğiz,terörist diyen asıl teröristler de hep engel olacak.Allah onlara fırsat vermesin inşallah.