- Nemrut Dağı'nda Allah yazısı

Adsense kodları


Nemrut Dağı'nda Allah yazısı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Thu 6 October 2011, 07:26 pm GMT +0200
Nemrut Dağı'nda Allah yazısı



Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut dağının yamacında yer alan şeklin 'Allah' yazısına benzediği belirtiliyor. Dağdaki Arapça yazıyı inceleyen ve konuyla ilgili açıklama yapan Tatvan İlçe Müftüsü Sebhatullah Kızılşah, yazının net bir şekilde Allah yazısı olduğunu belirtti.

Müftü Kızılşah, yazının Arapçadaki Allah yazısıyla birebir aynen çakıştığını ve tereddütsüz Allah yazısı olduğunu ifade etti. Bu tür yazıların nadir yerlerde görüldüğünü ve daha öncede bal petekleri, hayvanların üzerlerinde ve başka yerlerde görüldüğünü hatırlatan Kızılşah, "Yüce Allahın ilk kitabı kainat kitabıdır. Sonra insan beşerdir. Daha sonrasında ise peygamberler aracılığıyla göndermiş olduğu suhuflar ve kitaplardır. Allahu Teala insana ilk önce kendisine ve kainata bakmasını emreder. Bu kainatın böyle düzenli şekilde yaratılması insanın hakeza düzenli bir şekilde yaratılmasında bir hikmet vardır. Onu yaratan bir yaratıcı vardır.

Bazen yüce Allah kainat kitabı üzerinde çeşitli kanunlarla varlığını da insana hissettirir. Aynen bu dağdaki yazıda olduğu gibi, burada da gördüğümüz gibi yüce Allah kendi kudretini kullarına kendi gözleriyle görmeleri için göstermiştir. Yüce Allah kullarına 'Ben ismimi nerelere yazıyorum. Bunu siz de kendi gözünüzle görün' şeklinde uyarılarda bulunup mesajlar veriyor. Geçmişte zaten bu tür şeylerin birçok örneğini de görmüştük. Buradaki örnek de bunlardan biridir" dedi.

Yazının ilgili kurumlar tarafından da tespit edilerek koruma altına alınması gerektiğine dikkat çeken Kızılşah, bu şekilde herkesin bu yazıyı görmeye geleceğini ve bu şekilde bundan ibret alacaklarını sözlerine ekledi.

star

mavi derinlik
Mon 10 October 2011, 11:52 pm GMT +0200
Maaşallah.. Heryerde yazanı bariz olunca görenlerden değil daim görenlerden olmayı diliyorum cümlemize...