- Nefreti ortadan kaldırmanın yolu, sevgidir

Adsense kodları


Nefreti ortadan kaldırmanın yolu, sevgidir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Fri 20 April 2012, 06:47 pm GMT +0200
“Nefreti ortadan kaldırmanın yolu, sevgidir”



Tarih: 20.04.2012
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Gaziantep Ulu Camii’nde Cuma namazını kıldırdı ve “birlik beraberlik” konulu bir hutbe irad etti.

Hutbede, birlik ve beraberliğimizin dayandığı en büyük esasın “Allah’ın ipi” olduğunu kaydeden Başkan Görmez, müminlerin kardeş olduğuna işaret eden ayet ve hadislerden ortaya çıkan üç esasa vurgu yaptı.

Hiçbir müminin bir mümine kötülük yapamayacağı ve zarar veremeyeceğinin birinci esas olduğunu ifade eden Başkan Görmez, ikinci esasın da, müminin mümine faydalı olması ve iyilik yapması olduğunu kaydetti.

Müminin, müminle olan ilişkilerinde üçüncü esasın ahlâkla ilgili olduğuna işaret eden Başkan Görmez, müminin, mümin kardeşini kendisine tercih etmesinin de bir ahlâk prensibi olduğunu vurguladı.

Peygamber Efendimizin (sav), “İyilik yapana iyilik, kötülük yapana kötülük yapanın sıradan insan olduğu” mealindeki hadisine atıfta bulunan Başkan Görmez, şöyle konuştu:

“Nefret, nefreti; kötülük, kötülüğü ortadan kaldırmaz. Nefreti ortadan kaldırmanın yolu, sevgidir. Ayet ve hadislerde yapılan “gerçek mümin” tanımına baktığımız zaman, daima diğer müminlere faydası dokunan kişilere işaret edildiğini görürüz.”