- Neden Ayasofya da ibadete açılmaz?

Adsense kodları


Neden Ayasofya da ibadete açılmaz?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
rabia
Sun 4 April 2010, 06:03 pm GMT +0200



Ayasofya camiinin de ibadete açılması beklentileri olumlu karşılanmıyor

 Müze halindeki kilise ve manastırların ibadete açılması normalleşme açısından büyük bir gelişme sayılırken, normalleşmeye en büyük katkı sağlayacak Ayasofya camiinin de ibadete açılması beklentileri olumlu karşılanmıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Akdamar Kilisesi ve Sümela Manastırı’nın ibadete açılmasının ardından Ayasofya için de artan taleplere olumsuz cevap verdi.

Hürriyet Gazetesinde yer alan habere göre Günay, şunları söyledi:

“Ayasofya’nın özel statüsüyle durmasından yanayız. Ayasofya için sadece bir tek dinin değil, birçok dinin talebi olabilir. Hepsine birer gün verdiğimiz zaman müze olma vasfını büyük ölçüde yitirir. Orası çok özel bir mekandır. Onun için özel statüsüyle durmasından yanayım.”

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2009 yılı yayınlarının tanıtımının yapıldığı program öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Günay, bir gazetecinin “Akdamar’ın ardından 16 müze ve ören yerinin ibadete açılmasına ilişkin çalışma yaptığınız belirtilmişti. Böyle bir çalışma var mı?” sorusu üzerine şöyle dedi:

“Elimizde böyle bir sayı yok. Sadece Akdamar ve Sümela’nın ibadet izni var. 365 günün içinde yarım gün, birkaç saat insanlar gelseler ve farklı bir dille bizi yaradan o yüce varlığa teşekkür etseler, bundan kimin ne zararı olabilir. Ama bizim ibadete açık bulundurduğumuz mekanlarda veya dünyada çeşitli gösterilerin özgürce yapıldığı mekanlarda eğer savaş veya şiddet kışkırtıcılığı yapılırsa, asıl tehlike olan bu.”