- Namazların Sünnetinin Önemi

Adsense kodları


Namazların Sünnetinin Önemi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sat 2 February 2013, 03:28 pm GMT +0200
Namazların Sünnetinin Önemi


Aişe (r.anha)’dan rivayet edildiğine göre Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmaktadır:

“Sünnet olan on iki rekât namazı kılmaya hırs gösterene (müsabere edene) Allah Cennette bir ev bina eder:

Öğleden önce dört rekât, sonra iki rekât, akşamdan sonra iki rekât, yatsıdan sonra iki rekat ve sabahtan önce iki rekât.”

[Buhârî, Teheccüd, 182]

hafiza aise
Sat 2 February 2013, 03:42 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh ; farz olanlara ağırlık vermek yetmiyor. Biz artılarımızı çoğaltmalıyız. Nafileler ve sünnetlere özen göstermeliyiz inş

ehlidunya
Sat 2 February 2013, 05:28 pm GMT +0200
Ve aleykum selam ;Sünnet namazlarına daha özenli olmaya çalışmalıyız. Rabbul alemin 2 rekat namaz için bir köşk vadediyor biz nefsimize uyup ondan vazgeçiyoruz allah peygamberinin sünneti seniyesine uyan kullarından eylesin

MEKKELİ MÜCAHİT
Sat 2 February 2013, 09:52 pm GMT +0200
ESSELAMU ALEYKÜM;KARDEŞLER ARABİSTANDA BENİ ÜZEN EN BÜYÜK ŞEY NE YAZIKKİ SÜNNETLERİN TERKEDİLMESİ OLDU.FARZ KILINIR KILINMAZ HEMEN KALKILIYOR NE TESBİH ÇEKEN VAR NE DUADA OTURAN,ARAŞTIRDIĞIMKADARIYLA BUNLARIN TEMELİNDE LANETLENMİŞ VAHABİLİK VAR,BİLMEYENLERE LÜTFEN ANLATIN VAHABİLİK BİR MEZHEP YADA TARİKAT DEĞİLDİR,BAŞLI BAŞINA SAPKINLIKTIR.ÖZELLİKLE KABEYE GELENLERE VAHABİLİK LE İLGİLİ ÜCRETSİZ KİTAP DAĞITIYORLAR,KARDEŞLERİMİZ BUNLARA UYARAK HAC VE UMRELERİNDE YANLIŞA DÜŞÜYORLAR,BU KOUYLA İLGİLİ BİR FORUM OLUŞTURULMASI ÇOK İYİ OLUR.BURADA VAHABİLİK HAKKINDA KÖTÜ KONUŞMANIN BÜYÜK CEZALARI VAR.^^VAHABİLİĞİN İLK AMACI PEYGAMBERİMİZİ VE SÜNNETLERİNİ UNUTTURMAK^^MÜSLÜMAN UYANIK OLANDIR GAFLET UYKUSUNA  DALAN DEĞİL....SÜNNETLERİ TERKETMEYELİM AKABİNDE KAZALARI KILMAK DAHA GÜZEL OLUR BU KONUDAKİ MEZHEP TARTIŞMALARINA GİRMEKTE DOĞRU DEĞİLDİR...UNUTMAYALIMKİ;BU DÜNYADA SÜNNETLERDEN UZAKLAŞANA,AHİRETTEDE PEYGAMBER EFENDİMİZ UZAK OLUR...TARTIŞMAK BİR ŞEY KAZANDIRMAZ,PAYLAŞMAK BİRLİK OLMAK KAZANDIRIR.^^GEÇENLERDE İZLEDİĞİM BİR BELGESELDE,İKİ BİZON LİDER OLMAK İÇİN BİRBİRLERİNİ PARÇALADILAR,KAZANAN PUSUDA BEKLEYEN SITLANLAR OLDU^^....ESSELAMU ALEYKÜM...

reyyan
Sat 2 February 2013, 11:32 pm GMT +0200
a.s.., sapık mezheplere meydan vermemek için bizler çok çalışmalıyız...Farz namazlarımızı sünnetlerle birlikte tamamlamalıyız çünkü bizim eksiğimiz çok...

Hadice
Sun 3 February 2013, 12:00 am GMT +0200
Evet Rabbim terkettirmesin inşaallah nafilelerlede tamamlayabilmeyi nasip etsin..

sumeyye
Sun 3 February 2013, 03:34 pm GMT +0200
a.s.. ; evet önemli bir konu..Bizler Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in s.a.v sünnetine sahip çikanlardan ve devam ettirenlerden olmaliyiz ve bunu da güzel şekilde din kardeşlerimize anlatmaya çalişmaliyiz..Bu konu hakkinda bende bir arap kardeşle konuşmuştum namazin farzlarini kiliyordu sünnetlerini kilmiyordu anlattim biraz olumlu yaklaşti ve en azindan saygi duyup sükut etti sonra bizlerle beraber namazin sünnetini de kilmayi kabul etmişti elhamdulillah..

sümeyra
Fri 5 April 2013, 12:42 am GMT +0200


     Sünnetlerin cemaatle kılınma zorunluluğu olmadığı için belki daha sonra evlerinde kılıyorlardır diye düşünmek istiyorum ben bu konuda..Rabbim idrakimizi ve istikametimizi arttırsın..İbadet aşkını ve iştiyakını kalplerimize duyursun inşaallah..AMİN !

sumeyye
Sun 8 February 2015, 01:33 am GMT +0200
s.a.. , amin ecmain insaallah Sümeyra abla evet hüsnü zanda bulunalim fakat bazi araplar bizzat biliyorum kendilerinden duydum kilmiyorlar..Insaallah kilanlardan olurlar ve bizler de özenle devam edenlerden oluruz çünkü nefis öyle birsey ki bir kere biraktigi anda alisiyor ve kildirmak istemiyor dikkat edelim insaallah.

yunus emre 7/B
Sun 8 February 2015, 03:23 am GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuh.Sünnetleride aynı farzı kılar gibi özenle kılmalıyız.Allah (c.c)Razı olsun.

MEHMET/8/A/ENES
Sun 8 February 2015, 03:36 am GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllahi ve berakatüh,  Allah Teâlâ Kur'an-ı Kerim'de geçen ayetlerde "rasüle itaat edin." buyurulmaktadır.  Sünnetleri de kılmak Efendimiz ' e ( sallallahu aleyhi ve sellem ) itaat etmek değil midir? Zaten kötülüğümüzü de istemeyen Efendimiz ' e ( sallallahu aleyhi ve sellem ) uyalım, uyaralım.

mevlüdekalınsaz
Sun 8 February 2015, 11:33 am GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah..

Sünnetlere devam etmek,en güzel şekilde edasına çalışmak Efendimiz sallahu aleyhi ve sellemi dusunmek , ona olan bağlılığımızı göstermek demektir. Çünkü Rabbimizin emirlerini yerine getirmek bizlere nasıl bir huzur veriyorsa, Efendimiz e uymak, sünnetlerini yapmaya çalşmak da o kadar hayatı anlamlandirir,güzelleştirir insallah. Zaten Rabbimize olan en güzel itaat ve sevgi, Habibinin yolundan gitmek Ona ittiba etmekle olur..
Allah razı olsun paylasiminiz icin.insallah sünnetleri kilmanın önemini de bir kez daha anlamis olduk.Rabbim insallah her daim eda edebilmeyi nasip eylesin.

Zeynep7D
Wed 11 February 2015, 10:23 pm GMT +0200
Esselamu Aleyküm:
Peygamberimizin sünnetlerini yerine getirmemiz ne güzel bir şeydir. Namazlarımızın sünnetlerini de kılalım ki bizler cenneti hak edelim inşallah.

[Muhammed]
Wed 11 February 2015, 11:25 pm GMT +0200
Ve aleykum selam... Rabbim namazını daima kılanlardan eylesin bizleri İnşaAllah Rabbim namazlarını daima ve dost doğru kılanlardan eylesin İnşaAllah... Rabbim razı olsun paylaşımdan dolayı İnşaAllah...

RAMAZAN 7/D
Mon 15 June 2015, 11:13 pm GMT +0200
Ve Aleykümüs Selam . Peygamber Efendimiz farz namazlardan önce ve sonra kılınan sünnet-i müekkedeleri devamlı kılmaya gayret eder, bunları ümmetinin de kılmasını tavsiye eder, bu namazları kılanlara cennette bir köşk verileceğini buyururdu . İnşAllah namazı farzıyla sünnetiyle bir bütün olarak kabul edip . Bu düşünceyle namazlarımızı eda ederiz .

besiye7A
Mon 15 June 2015, 11:22 pm GMT +0200
Rabbi. Bizleri daima namaz kılanlardan  eylesin